ZAMJENICA MINISTRA PRAVOSUĐA

Sandra Artuković Kunšt: Povjerenstvu za sukob interesa nije prijavila imovinu...iako je na to obvezuje zakon

Zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt ne zna da je bila dužna svoju imovinsku karticu predati Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, zbog čega je i sama prekršila zakon. Bivša sutkinja Županijskog suda koju je Vlada početkom siječnja imenovala na dužnost zamjenice ministra pravosuđa još, naime, nije dostavila svoju imovinsku karticu nadležnom Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa iako je prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa to bila dužna učiniti.

Artuković Kunšt objašnjava da je svoju imovinsku karticu proslijedila Državnom sudbenom vijeću 31. siječnja.

A to samo potvrđuje da zamjenica ministra pravosuđa i bivša sutkinja Županijskog suda ne zna tumačiti zakon iako joj je upravo to bilo u užem opisu bivšeg, ali i sadašnjeg posla.

Rok od 15 dana

Zbog toga je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa zamjenici ministra jučer uputilo pisani zahtjev kako bi je upozorilo da je morala dostaviti imovinsku karticu te su joj dali dodatni rok od 15 dana da to učini. Ako se ogluši na to upozorenje, protiv nje će Povjerenstvo pokrenuti postupak zbog nepoštivanja zakona.

“U odnosu na novinarski upit o imovinskoj kartici odgovaram da sam istu proslijedila Državnom sudbenom vijeću dana 31. siječnja 2012. godine”, odgovorila nam je zamjenica ministra kad smo zatražili objašnjenje zašto nadležnom povjerenstvu još nije dostavila podatke o svojoj imovini.

U Povjerenstvu nam je, naime, prije toga potvrđeno da nisu zaprimili imovinsku karticu zamjenice ministra pravosuđa Sandre Artuković Kunšt.

Ona se poziva na Zakon o Državnom sudbenom vijeću, što samo potvrđuje da baš nije upućena u svoje zakonske obveze prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa.

Svi dužnosnici, a to su od kraja siječnja 2012. godine i zamjenici ministara, morali su u roku od 30 dana od stupanja na dužnost podnijeti kartice s popisom svoje imovine nadležnom povjerenstvu jer tako propisuje Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:17