DVIJE ISTINE

Komadina: S Milanovićem je puklo zbog Žute Lokve SDP: Nije istina, bio je spor

 Davor Pongračić/CROPIX

- Moj odnos s premijerom Milanovićem pukao je zbog Žute Lokve. Jasno sam mu rekao: moja misija je nova pruga, uz rekonstrukciju postojeće i Žuta Lokva.

Ne moram biti ministar ako se Žuta Lokva neće graditi. I, evo, nisam. Ako je moj odlazak bio žrtva da se Žuta Lokva realizira, neka. Da, to je prelilo čašu mog zdravlja - izjavio je u intervjuu Novom listu Zlatko Komadina, bivši ministar prometa, potvrdivši tako pravi razlog zbog kojeg je napustio Vladu. No, istaknuo je i da u priči postoji paradoks.

- Ja nisam ministar, ali Žute Lokve će biti - ustvrdio je i naveo da je poanta u tome da se Žuta Lokva treba graditi koncesijski te da bi samo trećina tereta pala na državu, i to kroz 30 godina.

Problemi na poslu

No, u SDP-u i dalje tvrde da Žuta Lokva sada nije prioritet te da postoje mnogo važniji problemi.

- Žuta Lokva sigurno nije kap koja je prelila čašu. Izmišljati sada razloge odlaska kad su unutarstranački izbori, nije korektno - komentirao je jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

Dodao je kako je bivši ministar imao problema u poslu koji je preuzeo.

- Sam je tražio taj resor i dobio je odriješene ruke, ali je posao sporo odrađivao - rekao je.

Pitajte Zorana

O odnosu s Milanovićem Komadina je rekao:

- Je li korijen nerazumijevanja između Milanovića i mene još u prvim stranačkim izborima na kojima se on kandidirao - ne znam. Ja sam predsjedao tom konvencijom i Zoran je prošao. Formalno, bili smo najuži suradnici. A, sadržajno, pitajte njega - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:17