NAJVEĆI POGON SREDNJE EUROPE

Buszesz Grupa je najveći mađarski proizvođač pića, a planira razvijati posebnu vodu za djecu i trudnice

Buszesz Grupa u svom vlasništvu ima najveći proizvodni pogon u Središnjoj Europi gdje se u jednom satu napuni čak 79 tisuća boca različitih pića, a godišnje se u istoj tvornici napuni 270 milijuna boca
 Goran Šebelić / CROPIX

Buszesz Grupa najveći je mađarski proizvođač pića, koji sa svojim vodama drži 30 posto tamošnjeg tržišta po broju prodanih boca i 60 posto kada se govori o litrama. Godišnje prodaju 700 milijuna litara vode, a izvoze na tržišta Slovačke, Rumunjske i od nedavno i Slovenije.

Mađari su, inače, iznimni potrošači vode, pa se tako godišnje po glavi stanovnika popije čak 114 litara, dok je prosjek Europske Unije 104 litre po stanovniku. Za usporedbu, 1979. svaki Mađar je godišnje popio tek dvije litre buteljirane vode.

Buszesz Grupa u svom vlasništvu ima najveći proizvodni pogon u Središnjoj Europi gdje se u jednom satu napuni čak 79 tisuća boca različitih pića, a godišnje se u istoj tvornici napuni 270 milijuna boca. Njihove najpoznatije marke vode su Aquarius i Veritas Gold.

- U budućnosti želimo sve više razvijati proizvode od funkcionalnih voda, vode s okusom i dječje mineralne vode, odnosno vode koje su namijenjene trudnicama – rekao je zamjenik direktora András Dunai u sklopu svog predavanja na HA DVA O Festivalu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:23