TRZAVICE U SISKU

Marijana Petir napala Lovrić Merzel: 'Za štete od elementarnih nepogoda dajete koliko i za obilježavanje Dana antifašističke borbe!'

SISAK - Optužujući županicu Marinu Lovrić Merzel i županijskog pročelnika za poljoprivredu i saborskog zastupnika Zorana Vasića za nebrigu o poljoprivredi, posebice mljekarstvu, te za uništavanje hrvatskog sela, Marijana Petir, županijska vijećnica i nekada bliska suradnica sisačko-moslavačke županice izjavila je na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak 26. studenoga, kako Županija osigurava sramotno malo novaca za nadokandu poljoprivrednicima zbog šete od elementarnih nepogoda.

- Sramotno je da za štete od elementarnih nepogoda dajete toliko malo novca iz proračuna - svega 100 tisuća kuna, jednako koliko izdvajate za obilježavanje Dana antifašističke borbe, rekla je Marijana Petir.

Županica je odgovorila da stoji iza županijskog pročelnika, a on je rekao kako županija bar redovno plaća štete poljoprivrednicima, a država samo u izbornoj godini. - Izdvojili smo za subvencioniranje kamate za osiguranje usjeva dovoljno novaca za zaštitu usjeva vrijednih 108 milijuna kuna. To je najbolja zaštita od štete, rekao je Vasić. Dodao je kako je u zadnjih sedam godina županija za štete u poljoprivredi izdvojila 6,3 milijuna kuna, a država tek dvostruko više, 12 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:07