VUKOVARSKI SREDNJOŠKOLCI VRATILI SE NA NASTAVU

Umjesto hladnog Doma u tople i moderne učionice Veleučilišta

 Kos/CROPIX

Nakon dvotjednog roditeljskog bojkota, 475 učenika Tehničke škole “Nikola Tesla” u Vukovaru od jučer je ponovno krenulo na nastavu, no umjesto katastrofalnih uvjeta u zgradi bivšeg Radničkog doma u Borovu naselju, vukovarski srednjoškolci smješteni su u obnovljenu zgradu Veleučilišta “Lavoslav Ružička”.

Već treću zimu trebali su učenici te škole provesti u hladnoj i oronuloj neuvjetnoj zgradi, a sve, kako je Jutarnji već pisao, zbog nemara nadležnih institucija - Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva obrazovanja i Vukovarsko-srijemske županije.

Bojkot jedini izlaz

I tako bi i bilo da roditelji nisu odlučili presjeći agoniju i jednostavno, iz sigurnosnih i zdravstvenih razloga, djeci zabraniti odlazak u školu. Bio je to očito pravi potez, jer je u samo dva tjedna pronađeno rješenje zahvaljujući dekanici Veleučilišta Gordani Bujišić, koja je ponudila njihove prostore, a što su konačno prihvatili i roditelji, učenici, nastavnici, kao i resorni ministar Željko Jovanović.

Umjesto hladnog Radničkog doma, učenici sada idu u tople prostore Veleučilišta, moderno opremljene i obnovljene zgrade koja je kod djece izazvala prava mali šok u usporedbi s onim što su imali u Radničkom domu.

- Jako je dobro, toplo i ugodno. Kad je o nama riječ, mogli bismo ovdje ostati jako dugo - rekla je učenica 2. razreda Aleksandra Božić.

Zahvalni i roditelji

- Veleučilište je obnovljeno sredstvima Vlade i meni je posve normalno da problem riješimo na ovaj način. Žao mi je što ranije nismo bili u poziciji razgovarati o tome jer mislim da se to može organizirati i kada su studenti ovdje.

Predsjednica Vijeća roditelja Dragana Đorđević istaknula je da su zadovoljni, ali i da su ovdje “zakazali brojni ministri i povezane institucije”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:02