SLUČAJ RUPA

U Kupskoj ipak niče zgrada od osam katova, a ne samo garaža!

 Bruno Konjević/CROPIX

U Kupskoj ulici ipak niče zgrada od osam katova. Kopanje jame za podzemnu garažu te zgrade 2007. godine prouzročilo je urušavanje dijela ulice, a poslije je HEP najavio da će graditi samo do razine zemlje. Ipak, od toga se odustalo, a planirana se zgrada danonoćno gradi.

- Zasad je u planu samo garaža, a hoćemo li graditi zgradu, ovisi o nizu okolnosti i to zasad nije u planu - rekao nam je u listopadu 2011. Radomir Milišić, rukovoditelj Odjela promocije HEP-a.

Obećavali sađenje bilja

Tada nam je rečeno da će se graditi samo do razine zemlje, a pokazani su i planovi izgradnje u prostoru. Na pitanje zašto gledamo prvobitne nacrte, za koje i sami kažu da ih neće poštovati, u HEP-u su nam tada neuvjerljivo pokušali objasniti da nisu smatrali potrebnim raditi nove nacrte jer garaža ostaje ista kao u planovima. No, požurili su dodati da to nikako ne znači da će se raditi zgrada jer to nije u planu. Opisali su nam i da bi, nakon što se garaža izgradi do razine zemlje, trebalo biti posađeno razno bilje kako bi prostor ljepše izgledao.

U tijeku završni radovi

Danas je odgovor koji dobivamo iz te državne tvrtke nešto drugačiji. Kažu da se ipak odlučilo ići na opciju prvobitne ideje o zgradi, prvenstveno zbog manjka prostora. - Izgradnja poslovne zgrade s podzemnom garažom izvodi se prema prvobitnom projektu koji uključuje izgradnju 6 podzemnih etaža garaže te 8 katova poslovne zgrade. Izgradnja garaže završena je u prosincu 2012., nakon čega se pristupilo izgradnji nadzemnog dijela poslovne zgrade. U tijeku su završni radovi na drugoj etaži - kaže Lidija Džaja iz HEP-a.

Kontakt sa stanarima

Tvrdi da su stalno u kontaktu s okolnim stanarima koji su dobro upoznati sa situacijom. No, oni tvrde da to nije istina, a podsjećaju i da je došlo do promjena u broju katova garaže. Njihova odvjetnica Doris Košta nam je krajem 2011. rekla da su u planu bile četiri razine garaže, a ne šest.

Stanarka Kupske: A rekli su da grade samo do razine zemlje

- Znamo što se događa samo zato što vidimo kako nam zgrada raste pod prozorima. U zadnje vrijeme nemamo dobru komunikaciju s HEP-om i nitko nam ništa ne objašnjava. Radi se stalno, i danju i noću.

Preko noći, doduše, rade u zgradi, ali to se ipak čuje. Naviknuti smo na buku, znamo da moraju raditi, ali nas ljuti što nam nitko ništa ne govori.

Uostalom, dobro se sjećam kad su govorili da će se graditi samo garaža, dakle do razine zemlje - kaže Branka Žitković iz Kupske ulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:04