THIERRY REPENTIN I MICHAEL LINK U SABORU

Francuski i njemački diplomati u Zagrebu: Dobrodošli u EU!

 Bruno Konjević/CROPIX

Hrvatska se nalazi u prijelomnom trenutku jer će uskoro postati dio zajedničke europske obitelji, a Francuska i Njemačka tome su značajno pridonijele savjetima te političkom i financijskom pomoći, rekao je Josip Leko , predsjednik Sabora, na početku sastanka s ministrom europskih poslova Francuske Thierryjem Repentinom i državnim ministrom u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Michaelom Linkom koji su jučer posjetili Zagreb.

Leko je u razgovoru naglasio da je hrvatski interes da sve članice regije imaju perspektivu ulaska u NATO i EU radi stabilnosti i mira.

- Ovim posjetom došli smo izraziti zadovoljstvo što će Hrvatska 1. srpnja ove godine biti primljena u EU te što će se hrvatski vojnici pridružiti defileu u Parizu 14. srpnja - rekao je ministar Repentin. Michael Link najavio je da će se 17. svibnja ove godine u Bundestagu glasovati o hrvatskom pristupnom ugovoru. Naglasio je da to što je Njemačka zadnja od svih država članica EU koja će ratificirati hrvatski pristupni ugovor nema veze s Hrvatskom nego se tu radi isključivo o unutarnjim državnim metodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:58