ZAMJENA ZA ANDREJA PLENKOVIĆA

Karamarko u Sabor šalje Jelića, radikala i homofoba iz Karlovca

 Robert Fajt/CROPIX

Karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini Damir Jelić podnio je ostavku na mjesto predsjednika karlovačkog Gradskog odbora HDZ-a jer će uskoro postati saborski zastupnik.

Imenovanje

Gradonačelnik Jelić nam je potvrdio da je predsjedništvo stranke donijelo odluku da on bude zamjenski zastupnik za Andreja Plenkovića koji je izabran za zastupnika u Europskom parlamentu. Termin Jelićeva saborskog imenovanja ovisi o ulasku Hrvatske u EU, odnosno o Plenkovićevu imenovanju u Europski parlament.

Neslužbeno doznajemo da bi Jelić, inače profesor hrvatskog jezika i književnosti, u saborskim klupama bio HDZ-ov odgovor na SDP-ova ministra prosvjete Željka Jovanovića , a samim tim stranka bi ga pripremala za sljedeće izbore kao ministarsku alternativu ministru Jovanoviću. Jelić nam je rekao da će se u Hrvatskom saboru baviti temama koje se odnose na područje VII. izborne jedinice s posebnim naglaskom na područje Karlovačke županije i grada Karlovca, a potvrdio je i naše neslužbene informacije.

Stručno utemeljenje

- Logično je da se čovjek bavi i temama u kojima ima više znanja i u kojima je stručno utemeljen. Tako ću se baviti i dotičnom problematikom unutar društvenih djelatnosti - komentirao je za Jutarnji list Damir Jelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:28