NIKOGA NE ZANIMA

FIJASKO U STRASBOURGU HDZ doveo Markić u parlament EU, slušalo ju samo dvoje zastupnika

Kada je zaršila svoj govor, reagirao je jedan sudionik konferencije i stavove Željke Markić usporedio s Adolfom Eichmannom, koje je Hanna Arendt opisala u sintagmi 'banalnost zla'
 Luka Gerlanc / CROPIX

Gostovanje Željke Markić , čelnice udruge U ime obitelji, nije izazvalo gotovo nikakav interes u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Njezino predavanje, održano u jednoj omanjoj prostoriji EP-a, pratilo je svega dvoje europskih zastupnika – Slovakinja i Rumunj - dok je ostatak publike bio iz redova HDZ-ovih predstavnika u Strasbourgu.

Željka Markić je u Strasbourgu došla na poziv Davora Stiera i Anne Zaborske, slovačke demokršćanke, međutim, na njezinom predstavljanju nije se pojavio skoro nitko od tristotinjak zastupnika iz redova pučana, demokršćana i konzervativaca.

U obraćanju HDZ-ovcima i njihovim asistentima (12 od ukupno 15 okupljenih u prostoriji) napala je Milanovićevu vladu faktografski neistinitom optužbom da je namjeravala dozvoliti homoseksualne brakove i posvajanje djece.

Zatim je za sebe ustvrdila kako je žrtva Vlade i da je ekipa iz 'U ime obitelji', izvrgnuta strahovitim udarcima i antidemokratskim postupcima izvršne vlasti.

Kada je zaršila svoj govor, reagirao je jedan sudionik konferencije i njezine stavove usporedio s Adolfom Eichmannom, koje je Hanna Arendt opisala u sintagmi „banalnost zla“.

Tako je proteklo gostovanje Željke Markić u Strasbourga, uz lažne tvrdnje o vladinoj namjeri da omogući istospolne brakove, i samopromociju sebe kao žrtve.

Stier: Najoštrije osuđujem primitivan napad SDP-ovca na Željku Markić u Europskom parlamentu

- Najoštrije osuđujem napad SDP-ovca Nikše Spremića, parlamentarnog asistenta zastupnika Olega Valjala, koji je danas na sjednici Međustranačke skupine za obitelj usporedio Željku Markić s nacistom Adolfom Eichmannom.

Zbog takvog degutantnog govora mržnje je predsjednica Međustranačke skupine Anna Zaborska Spremiću oduzela riječ, a zastupnik Miroslav Mikolašik izrazio zaprepaštenje s razinom netolerancije SDP-ovog parlamentarnog asistenta.

Usporediti Željku Markić s nacistima je nedopustiv potez i očekujem da će se g. Spremić trenutno ispričati, te da će se kolega Valjalo kao i SDP distancirati od takvog govora mržnje - napisao je Stier u priopćenju.

Nikša Spremić: 'Ostajem pri svojoj definiciji nastupa Željke Markić'

Parlamentarni asistent zastupnika Olega Valjala, SDP-ovac Nikša Spremić očitovao se o zahtjevu HDZ-ovog europarlamentarca Davora Stiera u kojem je on tražio ispriku u ime Željke Markić.

- Danas je u Europskom parlamentu u Strasbourgu gostovala gospođa na poziv gospođe Anne Zaborske, EPP, i gospodina Davora Ive Stiera, EPP.

Gospodin Davor Ivo Stier je zatražio moju ispriku te ispriku SDP-a i gospodina Olega Valjala čiji ured u Bruxellesu vodim, jer smatra da sam uvrijedio gospođu Željku Markić usporedivši je s Adolfom Ecihmannom, banalnošću zla i njegovim suđenjem u Jeruzalemu.

Prije svega naglašavam da sam u Europskom parlamentu govorio u privatnom kapacitetu, dakle isključivo kao pojedinac i građanin Nikša Spremić, a ne kao voditelj ureda gospodina Olega Valjala ili član stranke SDP. S tim u vezi, držim da isprika dviju prije navedenih instanci je izlična, a što se tiče moje definicije nastupa gospođe Željke Markić pri njoj ostajem dalje - poručio je Spremić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:06