OBRAČUN S KRIMINALOM

OŠTRI MINISTAR ZMAJLOVIĆ 'Moramo stati na kraj majvelrzacijama s otpadom, radi se o milijardama!'

Mi smo za to da hrvatske firme ostvaruju profite, otvaraju radna mjesta, ali samo i isključivo na pošten način, poručio je Zmajlović
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović pojasnio je danas da kada govori o pola milijarde kuna malverzacija vezano za ambalažni otpad, riječ je o temi o kojoj se govori godinama, provodi se i nekoliko istražnih postupaka i dignuto je nekoliko pravomoćnih optužnica, ali da njegova ministarstvo tome staje na kraj.

Upitan može li konkretno reći koje su to malverzacije, na što je točno mislio, ima li dokaza za to i je li ih kome prijavio, ministar Zmajlović je rekao da se u tom kontekstu provodi i nekoliko istražnih postupaka i dignuto je nekoliko pravomoćnih optužnica.

"Provodi se i nekoliko istražnih postupaka i dignuto je nekoliko pravomoćnih optužnica. Tako da je to tema o kojoj se govori godinama, no ono što je ovdje bio problem i čemu stajemo na kraj, da mi mijenjamo sustav koji je to omogućavao", istaknuo je Zmajlović.

Podsjetio je da je taj sustav i reformu predstavio prije mjesec dana u Banskim dvorima te istaknuo da on "sprječava da se pod okriljem zakona i propisa događaju i ostvaruju ekstra profiti".

"Mi smo za to da hrvatske firme ostvaruju profite, otvaraju radna mjesta, ali samo i isključivo na pošten način. Reformom sustava, automatizacijom procesa smanjujemo troškove i mogućnost da do bilo kakvih malverzacija i dođe i time omogućavamo da se smanje naknade kojima se opterećuju i proizvođači i da se smanji i trošak koji plaćaju i građani za gospodarenje otpadnom ambalažom", rekao je ministar Zmajlović.

Izjavio je to u Banskim dvorima nakon konferencije za novinare na kojoj je zajedno s ministricom graditeljstva i prostornoga uređenja Ankom Mrak-Taritaš predstavio Program energetske obnove obiteljskih kuća

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:42