IZ VUKOVARA PO POTVRDE U OSIJEK I VINKOVCE

Djeca se ne mogu upisati jer je doktor na godišnjem

Stotinjak učenika pojedinih škola mora do danas dostaviti potvrdu medicine rada
 Goran Mehkek/CROPIX

U jeku upisa u srednje škole Vukovar je ostao bez dežurne medicine rada. Stotinjak učenika kojima je potrebna liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti koju za upis uvjetuju pojedine škole poput medicinskih, ugostiteljsko-turističkih, sportskih, iz Vukovara po potvrde odlazi u Vinkovce i Osijek.

Rok za dostavu dokumentacije u srednje škole istječe danas. Medicinu rada nitko nije ukinuo, već je njen voditelj i jedini uposlenik s licencom Milan Pocrnić na godišnjem odmoru.

Nikad vrijeme za odmor

Pritom, riječ je o kadru “posuđenom” iz Vinkovaca. Vukovar je, objašnjava Branko Maričić, voditelj ekonomskih poslova vukovarskog Doma zdravlja, s nekoliko stručnjaka medicine rada spao na nulu. Pocrnić (68), koji je trebao u mirovinu, pristao je privremeno doći raditi u Vukovar.

U vukovarskom Domu zdravlja svjesni su nezadovoljstva roditelja budućih srednjoškolaca, jer moraju otići u 20-ak kilometara udaljene Vinkovce ili 30-ak kilometara do Osijeka. Pritom potvrdu plaćaju oko 250 kuna. Nije im jasno zašto bi liječnik išao na godišnji u vrijeme kad može uprihoditi oko 250.000 kuna.

- Angažman medicine rada je kontinuitetan i ako se pitate kada da jedna osoba ode na godišnji odmor, odgovor je nikada - kaže Maričić.

Posla ima uvijek

Dodaje da je u djelokrugu medicine rada i izdavanje potvrda za vozačke ispite te o zdravstvenom pregledu prije zasnivanja radnog odnosa. Budući da je riječ o jednom liječniku - posla ima uvijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:01