SMETA IM BUKA

LJUTA BITKA NA VRBANIMA Revoltirani stanari premazali klupe ljepilom da bi rastjerali mlade koji ondje piju

 Bruno Konjevic / CROPIX

Ljuta se bitka vodi za drvene klupe na šetnici u Vrbanima. S jedne strane rova su stanari zgrada poredanih uz Horvaćansku cestu, s druge su mladi koji bi se na klupicama uz Tifonovu benzinsku crpku zabavljali u kasne noćne sate.

Dijeli ih samo potok koji onuda prolazi.

Prvo su stanari ljuti što im galamđije ne daju mira, zvali policiju, a onda je proradila i artiljerija. Kako nam pričaju u naselju, ljutiti stanari praćkama su tjerali mlađariju koja je na klupicama ispijala pivo i tulumarila. Kad taktika nije dala rezultata, odlučili se na korak dalje: premazali su klupe nekom vrstom ljepljive smjese pa po klupicama posuli perje i zemlju i razno smeće.

Položaji su možda pali, ali onda su se pojavili gradski komunalci, jer riječ je o gradskom vlasništvu, i ljepljive klupice zamijenili novima.

FOTO: Bruno Konjević /Cropix

Stanari su ih opet premazali. I tako ukrug.

- Evo, opet su to napravili, nisu normalni, pa gdje da se družimo? Kome smetamo?, požalili su nam se zbog premaza na klupicama ovog vikenda.

FOTO: Bruno Konjević /Cropix

U čemu je zapravo problem?

Izgleda da se situacija zakuhala nakon što se uz taj dio Horvaćanske ceste sagradila benzinska postaja Tifon protiv čije su gradnje okolni stanari bili od samog početka, pa su pisali peticije i prosvjedovali. S obzirom da je Tifon jedino mjesto u okolici na kojem se i iza ponoći može kupiti alkohol, vikendom ga pohode mladi i onda se ostaju zabavljati na okolnim klupama. To stanarima zgrada i kuća s druge strane potoka, očito ne da spavati. No, nakon što pozivi policiji koja bi ih povremeno rastjerivala nisu urodili plodom, neki od njih otišli i korak dalje, pa ih premazuju smrdljivom ljepljivom smjesom da se na njima ne može sjediti.

FOTO: Bruno Konjević /Cropix

- A što je s ljudima koji bi slijedeće jutro odmorili uz potok? Kako netko može uzimati pravdu u svoje ruke i uništavati gradsku imovinu?- pitaju se naši mlađi čitatelji. S druge strane stanari kažu da mladi buče preko svake mjere i za sobom ostavljaju hrpe smeća. To smeta i djelatnicima Tifona kojima, iako im prodaju alkohol i na tome zarađuju, smeta što im onda unerede toalete na postaji.

FOTO: Bruno Konjević /Cropix

Da stvar bude apsurdnija, nakraju su ‘džaba krečili’- najveću buku na tom potezu ionako stvara kreket golemog broja žaba, koje iz vode ne može otjerati-ama baš ikakva smjesa ili galama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:22