SUD ZBOG KLEVETE

NE OBJAVLJIVATI!!! ODGOĐENO ROČIŠTE U TUŽBI BANDIĆA PROTIV MILANOVIĆA Sudac se iznenada razbolio

Zagreb, 170509. U Hrvatskoj su se danas odrzali peti po redu lokalni izbori na kojima su biraci birali predstavnike lokalnih i regionalnih predstavnickih tijela za iduce cetiri godine, a prvi put neposredno biraju opcinske nacelnike, gradonacelnike i zupane, te njihove zamjenike. Na slici: izborni stozer gradske organizacije SDP-a u Praskoj ulici.Zoran Milanovic predsjednik SDP-a cestita gradonacelniku Milanu Bandicu nakon prvih nesluzbenih rezultata sa biralista. Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matić / CROPIX

Pripremno ročište u parnici u povodu tužbe Milana Bandića protiv Zorana Milanovića odgođeno je jučer zbog iznenadne bolesti suca Saše Bušića.

-U redu, primamo na znanje da je sudac bolestan, ali dostavit ćemo sudu podnesak u kojem ćemo zatražiti hitno sazivanje novog ročišta jer već je više od godinu dana prošlo od tužbe i ovo nema veze s učinkovitošću, rekla je vidno uzrujana odvjetnica Blaženka Dobrenić-Primorac, zamjenica Bandićevog pravnog zastupnika Krešimira Krsnika. Gradonačelnik Milan Bandić tužbom traži od premijera Zorana Milanovića 300 tisuća kuna naknade za nematerijalnu štetu koja mu je, kako tvrdi, nanesena premijerovim izjavama uoči finala lokalnih izbora u Zagrebu. Iste izjave predmet su tužbi i protiv televizijskih kuća, Hrvatske radiotelevizije i RTL-a.

Milanović je u intervjuima uživo govorio o Bandićevoj vlasti u Zagrebu da je to klijentelistička družina, da Zagreb treba očistiti od korupcije... Na Općinskom građanskom sudu, gdje se vodi i jučer odgođena privatna parnica između Bandića i Milanovića RTL Televizija zaradila je kaznu tešku 50 000 kuna. Bandić je još prije svih suđenja rekao da će novac kojeg mu dosude uplatiti u humanitarne svrhe.

-Ne radi se tu samo o kleveti, već i o namjernom iznošenju neistina našem klijentu, pojasnila je na kon otkazanog ročišta Bandićeva odvjetnica Dobrenić-Primorac.

Zorana Milanovića u ovoj parnici zastupa odvjetnica Ivana Saucha, suvlasnica Odvjetničkog ureda Gajski, Prka, Saucha i Partneri. Inače, Ivana Saucha supruga je Tomislava Sauche, šefa kabineta premijera Zorana Milanovića.

-Ne mogu komentirati ništa, ali čini mi se da je sudac Saša Bušić upravo prošao hodnikom. Očito je da mu je naglo pozlilo, rekla je odvjetnica Saucha. Na vratima suca Bušića jučer je bio istaknut raspored dnevnih rasprava, od kojih je posljednja, Bandić protiv Milanovića, bila zakazana za podne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:46