PLAGIRANJE

Odluku o Brkićevoj diplomi donijet će tek iduće godine

Upravni sud rješava predmete u roku od godinu do godinu i pol dana
 Vlado Kos / Cropix

Tužba glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića protiv odluke Stručnog povjerenstva Policijske akademije rješavat će se iduće godine.

- Tužbe podignute tijekom ove godine dolaze na red za rješavanje tek sljedeće godine - kazala nam je glasnogovornica Upravnog suda u Zagrebu, sutkinja Tamara Bogdanović. Upravo je njoj na rješavanje dodijeljena tužba glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića protiv odluke Stručnog povjerenstva Policijske akademije koje je njegov diplomski rad obranjen u lipnju 2011. proglasilo plagijatom i poništilo ga.

Prosječan rok

Prosječan je rok u kojem se predmeti rješavaju na zagrebačkom Upravnom sudu u prosjeku, istaknula je sutkinja Bogdanović, oko godinu do godinu i pol. Ove su godine rokovi u kojima se rješavaju predmeti ponešto produljeni jer su dvije sutkinje toga suda otišle na porodiljni dopust, pa su preostali suci dobili u rad i njihove nedovršene predmete, kaže sutkinja Bogdanović.

Sve dok zagrebački Upravni sud ne riješi Brkićevu tužbu, predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karmarku na stolu će stajati njegova ponuđena ostavka. Brkić je, nakon što je Stručno povjerenstvo Policijske akademije u proljeće ove godine njegov diplomski rad proglasilo plagijatom i poništilo ga, Karamarku ponudio ostavku na na dužnost glavnog stranačkoga tajnika.

Prepisao i tipfelere

Karamarko je tada izjavio da će o Brkićevoj ostavci odlučiti tek kad Upravni sud donese pravorijek.

Podsjetimo, peteročlano Stručno povjerenstvo ustvrdilo je da je Brkić od 1630 redova svog diplomskog rada čak 1285 (uključujući tipfelere) prepisao iz rada policajca Stanka Tomića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 08:49