ODGOVOR MINISTRU

RAT OKO HGK Burilović: ‘Maras nas zove uhljebima. Neka nam objasni u čemu je on stručan’

‘Koje reference i koje iskustvo ima ministar Maras u poduzetništvu’, pita vodstvo HGK
 CROPIX

Ne prestaje “rat” ministra poduzetništva Gordana Marasa i Hrvatske gospodarske komore - nakon što je ministar izjavio da su u HGK ostali “samo uhljebi”, odmah je stigao žestok odgovor.

“Svojom izjavom ministar je duboko uvrijedio i stručnjake HGK, među kojima 75 posto visokoobrazovanih, i poduzetnike koji djeluju unutar HGK. Još je jednom potvrdio da ga ne zanima istinski interes hrvatskoga gospodarstva već isključivo politički obračun i razaranje institucije”, uzvratili su iz HGK.

U reagiranju koje potpisuju predsjednik Komore Luka Burilović te potpredsjednici J osip Zaher, Ivan Škorić i Domagoj Juričić poručuju Marasu kako je “vrijeme da gospodarskoj javnosti konačno obznani svoje stručne kvalifikacije i gospodarske i stručne kompetencije iz prijašnjih poslova dok nije postao ministar poduzetništva”. “Koje reference i koje iskustvo ima ministar Maras u poduzetništvu te koje je rezultate tamo ostvario. A zanimljivo je što ministar koji je na plaći poreznih obveznika proziva druge uhljebima”, navode u reagiranju. Novo rukovodstvo HGK je, tvrde, došlo iz poduzetništva, s visokih menadžerskih pozicija, na dvostruko lošije uvjete i nije im bio potreban uhljeb.

Sukob Marasa i novog vodstva Komore rasplamsao se nakon što je ministar predložio novi Zakon o HGK koji predviđa ukidanje obaveznog članstva i drugačiji način izbora vodstva Komore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:40