UHIĆENI

POLICIJA PRIVELA TRI PROMETNA POLICAJCA Za mito tražili jelo, piće i popravke na kućama

Policajci su među kolegama bili poznati po nepraštanju kazni i velikoj revnosti
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Građevinski i vodoinstalaterski radovi, drva za ogrjev te jelo i piće u obilnim količinama - bila je to cijena za koju su trojica ličkih policajaca, dvojica Gospićana i jedan djelatnik PP Otočac, opraštala prekršaje trojici građana (Gospićaninu, Zadraninu i Otočaninu), pa ih je sve uhitio i pritvorio USKOK.

Neslužbeno doznajemo da su osumnjičeni prometni policajci bili poznati po revnosti u izvršavanju svojih dnevnih policijskih zadaća i da nisu praštali ni najmanje prometne prekršaje.

Ipak su imali cijenu

No, čini se da su ipak imali cijenu za koju bi nekima progledali kroz prste, a nisu inzistirali na gotovini. Netko tko je to znao prijavio ih je u USKOK-u, a oni su pali u njegovoj akciji. Istražitelji su utvrdili da je 47-godišnji policajac iz Gospića, koji je prvoosumnjičenik, na zahtjev svog 51-godišnjeg kolege i 42-godišnjeg stanovnika Otočca od 32-godišnjeg policajca, koji je Otočanina bio uhvatio u prekršaju, zatražio da mu oprosti kaznu prihvaćajući građevinske radove te hranu i piće kao nagradu koju je ponudio Otočanin.

Prvookrivljenik također, utvrdili su njegovi kolege, uz pomoć 26-godišnjaka iz Gospića nije sankcionirao prometni prekršaj 57-godišnjeg Zadranina, a sve kako bi dobio ogrjevno drvo u zamjenu.

Niz kaznenih djela

Policajac je, navode istražitelji, više puta kontaktirao Zadranina i bio ustrajan u dobivanju obećanog mita. U konačnici im se na teret stavlja cijeli niz kaznenih djela; trgovanje utjecajem, zlouporaba položaja i ovlasti primanje i davanje mita, kazneno djelo pomaganja u davanju mita za trgovanje utjecajem, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:05