STRAH OD MOGUĆIH REAKCIJA

Matića nisu zvali na državni skup o Domovinskom ratu

Agencija za odgoj i obrazovanje poziv slala tek nakon intervencije ministarstva
 Darko Tomaš/CROPIX

Predrag Matić, ministar branitelja, umalo je ove godine ostao bez pozivnice na tradicionalni državni stručni skup o Domovinskom ratu.

Iako su predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, ministru znanosti Vedranu Mornaru i, primjerice, biskupu Šibensko-kninske biskupije msgr. Anti Ivasu pozivi proslijeđeni još prije desetak dana, na toj se listi nije našao i Predrag Matić. Stručni skup na temu 20 godina oslobodilačke operacije Oluja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, na čijem je čelu nova ravnateljica, Jadranka Žarković Pečenković.

- Ministarstvo znanosti smatra da, kao i svake godine, treba pozvati predstavnike Ministarstva branitelja - rekli su nam jučer u Ministarstvu te dodali da je nakon razgovora s ravnateljicom Agencije poziv poslan i Ministarstvu branitelja.

Skup se ove godine održava u Vodicama, od 30. ožujka do 1. travnja, a namijenjen je prije svega učiteljima i nastavnicima povijesti. Kako neslužbeno doznajemo, organizatori skupa ove su godine kalkulirali su bi li se eventualni odaziv ministra Predraga Matića odrazio na neke sudionike skupa, među kojima su i predstavnici pojedinih braniteljskih udruga. Iz tog razloga, pozive na skup prije Matića dobili su uzvanici poput gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, gradonačelnice Knina Josipe Rimac i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:11