DVA NAPADA

Tragaju i za dvojicom napadača na šefa NO-a drugog osiguravatelja

Prije Šefa Euroherca napadnut i čelnik Jadranskog. Nenada Volarevića (59) dvojac je napao i pretukao 28. siječnja na parkiralištu u Ulici Hrgovići na Jarunu

Dok zagrebački istražitelji pokušavaju otkriti tko je u ponedjeljak usred noći spalio dva automobila Damira Zorića (55), predsjednika Uprave Euroherca, paralelno rade i na slučaju brutalnog premlaćivanja Nenada Volarevića (59), zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Jadranskog osiguranja.

Velike osiguravajuće kuće Jadransko osiguranje i Euroherc dio su koncerna Agram, čiji je najveći dioničar Dubravko Grgić 1999. preživio atentat u Ljubuškom u susjednoj BiH.

Iskaljivanje bijesa

Kako doznaje Jutarnji list, 28. siječnja u večernjim satima Volarević je bio u posjetu prijatelju u Ulici Hrgovići. Čim je izašao iz ulaza zgrade u kojoj mu živi prijatelj i krenuo prema svojem Mercedesu, začuo je korake koji su se ubrzavali. Dok je pokušavao otvoriti vrata uz mjesto vozača ne bi li ušao u vozilo, napali su ga nepoznati maskirani muškarci. Bila su najmanje dvojica, koliko je uspio vidjeti, koja su na njemu iskalila bijes, izudarala ga i rukama i nogama, i potom otrčala u mrak. Volarević napadače nije uspio prepoznati, barem je tako ispričao istražiteljima, ali se pretučen uspio odvesti do vlastitog doma, udaljenog više stotina metara od mjesta gdje je napadnut. Supruga ga je odvezla u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice, gdje mu je utvrđen prijelom kosti stopala.

Nadzorne kamere

Napadači na Volarevića do danas nisu otkriveni, a policajci su za napadačima na Zorića tek počeli tragati. Snimke nadzornih kamera sa Zorićeve kuće koje su snimile podmetanje požara i maskirane muškarce u akciji bit će, pretpostavlja se, prikazane tijekom istraživanja i u slučaju pretučenog Volarevića.

- Dokle je stigla potraga za počiniteljima, ne znam jer ne provodim istragu, ali živim za to da policija riješi slučaj. Znam samo da su vatrogasci odradili super posao spasivši mi kuću da ne izgori. Od trenutka objave u medijima telefoni mi ne prestaju zvoniti. Zovu me i ljudi koje desetljećima nisam čuo. Svi su mi podrška i svi se čude. Nisam ni sam bio svjestan da me toliko osoba, počevši od susjeda, cijeni.

Nema neprijatelja

Je li mi pružena policijska zaštita? Ne bih o tome, vjerujte mi - kaže Damir Zorić dan nakon napada, a upit je li čuo za premlaćivanje Nenada Volarevića i misli li da je to, možda, poveznica s njegovim slučajem Zorić ne želi komentirati i napominje da ne zna ništa o tome.

I pretučeni Volarević policajcima je rekao da nema neprijatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:33