NEDOSTUPAN VLASTIMA

SUD NA MUKAMA Zbog propasti projekta na Lapadu bratu premijera Milanovića već šest mjeseci ne mogu uručiti ovrhu

 Slobodna Dalmacija / Ahmet Kalajdžić

DUBROVNIK - Preračunao sam se u velikom projektu “Šipčine” koji će imati do 40 stanova, a investitora je uistinu teško pronaći. Izjavio je to krajem prošle godine Krešimir Milanović, brat premijera Zorana Milanovića, samo nekoliko dana nakon što je Općinski sud u Dubrovniku donio rješenje o zabilježbi ovrhe nad zemljištem njegove tvrtke “Modestus” u dubrovačkim Šipčinama, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako sada stvari stoje, Milanović bi mogao izgubiti vrijedno zemljište u šumici iznad zgrade Državne uprave, a koje je kupio pomoću kredita od tvrtke “Stanogradnja” 2007. godine. Krešimir Milanović ne odgovara na telefonske pozive i poruke, no potvrda ove informacije stiže s Općinskog suda u Dubrovniku.

Glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku, sudac Željko Soldo, potvrdio je kako je po prijedlogu za ovrhu od 25. rujna 2014., koji je izjavila Nova ljubljanska banka protiv tvrtke “Modestus”, Općinski sud donio rješenje o ovrsi 17. listopada 2014. godine.

– Rješenjem se dopušta ovrha nad nekretninama upisanima u KO Gruž, na način da će ovrha biti zabilježena, a kasnije utvrđena vrijednost nekretnina i obavljena prodaja na javnoj dražbi, kao i namirenje ovrhovoditelja. Međutim, ovršenik još nije primio to rješenje, na koje ima i pravo žalbe – kaže sudac Soldo, dodajući kako je dosta složen put otkad je Sud dopustio ovrhu do namirenja ovrhovoditelja.

Pravni sustav ne može, dakle, pronaći premijerova brata, kao ni mediji, no još jesenas je Krešimir Milanović medijima tvrdio kako živi od 4000 kuna, da je ostao bez novca i za dovršenje zgrade s osam stanova u Lapadu, pa je objekt još dvije godine ranije prodao partnerima u poslu koji će, kad stanove prodaju, njemu prepustiti jedan.

Tom prigodom premijerov brat nije otkrio koliko je uložio u gradnju stanova prepuštenih ortacima te kolika je hipoteka Hypo banke za taj objekt u Uvali Lapad.

O kreditu Nove ljubljanske banke kojim se na 2000 kvadrata trebala realizirati gradnja luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa u Šipčinama opširno su, međutim, pisali slovenski mediji.

Slovenske “Novice” objavile su da je bančina tvrtka kći “LHB Internationale Handelsbank Aktiengesselschaft Frankfurt” dala povlašteni kredit zagrebačkoj tvrtki “Modestus”, a direktori su joj Krešimir Milanović i Igor Maksimiljanović.

Jamci kredita bile su tvrtke “Stanogradnja” i “Trgovine Minčeta” te Tomislav Šimunac i Maksimiljanović, ali i premijerovi i Krešimirovi roditelji Stipe i Đurđica Milanović. Odobreni kredit iznosio je 3,25 milijuna eura, od čega se 1,7 milijuna eura odnosi na projekt u Šipčinama. LHB je upisala hipoteku na imovinu jamaca i vlasničke udjele Šimunca i Maksimiljanovića u “Modestusu”, koji zajedno dosežu 90,01 posto.

Krešimir Milanović tvrdio je lani kako ga u medijima ocrnjuju bez razloga jer je kredit dobio onda kada su se takvi krediti mogli dobiti, te da s bratom Zoranom uopće ne razgovara o biznisu.

– Da, živim od 4000 kuna mjesečno iako mnogi misle da imam milijune – požalio se tada Krešimir Milanović, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:18