ŠTO NAMJERAVAMO

Misija nam je osigurati istinu

 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

Parlamentarni izbori se bliže. Iako je kampanja zapravo počela još prije nekoliko mjeseci, sada se zahuktava i zaoštrava. Stoga ćemo se od danas u Jutarnjem listu svakodnevno baviti ključnim pitanjima budućnosti Hrvatske, strukturirano i transparentno.Jutarnji list se neće opredjeljivati ni za jednu političku opciju. Mi smo liberalne građanske novine koje njeguju pluralizam mišljenja i objavljujemo autore s različitim političkim stavovima. Jasno ističemo da nećemo podržavati niti jednog kandidata i nijednu stranku. Dva su ključna cilja koja redakcija Jutarnjeg lista sebi postavlja u praćenju parlamentarnih izbora 2015. godine.

Prvo: koristeći snagu i doseg svih svojih izdanja, potaknuti što više birača da izađu na izbore. Izrazito je važno da što više građana preuzme odgovornost te svojim odabirom na izborima odluče kojim smjerom treba krenuti Hrvatska u sljedećem četverogodišnjem mandatu Sabora i Vlade. U parlamentarnoj demokraciji nezainteresiranost i izborna apstinencija ne bi trebali biti presudni po sudbinu države i pojedinca. Stoga ćemo sve naše čitatelje pozvati i nastojati zainteresirati za sudjelovanje u ključnom događaju u političkim, ekonomskim i socijalnim procesima zemlje - u glasanju na izborima. Drugi je cilj Jutarnjeg lista pružiti hrvatskoj javnosti što objektivniju sliku političke ponude kako bi što više birača moglo što informiranije odlučiti za koga i zbog čega glasati.

Sukladno našim Standardima informiranja o izborima, osigurat ćemo nepristrano i uravnoteženo praćenje kampanja hrvatskih političkih stranaka. To, međutim, ne znači da ćemo biti neutralni pri procjeni kvalitete pojedinih izbornih programa. Čitateljima ćemo, uz pomoć eksperata, osigurati detaljne analize prijedlogâ političkih stranaka, vodeći računa prvenstveno o njihovoj konstruktivnosti i provedivosti. Bit ćemo neopterećeni ideologijama pojedinih političkih opcija te istodobno kritični prema svim opasnim ekstremizmima i populizmima, bez obzira na to iz koje stranke dolaze. Misija nam je osigurati čitateljima punu istinu o sadašnjosti, a na prošlost ćemo se osvrtati samo ako nam to može pomoći da jasnije vidimo što nam se sve može dogoditi u budućnosti. Želja redakcije Jutarnjeg lista je pravednija, uspješnija i bogatija Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:22