ŠTRAJK

OŠ MIROSLAVA KRLEŽE NA ZAGREBAČKO KAPTOLU Jedna učiteljica držala nastavu u cijeloj školi

 Livio Andrijic / CROPIX

Trčanje, vrisku, smijeh, susrete i namigivanja u pauzama na školskim hodnicima zamijenila je tišina. U Osnovnoj školi Miroslava Krleže na zagrebačkom Kaptolu kao da je raspust.

Učionice su prazne, a jedina osoba koju smo jučer susreli bila je spremačica Ivana Ištvanić, koja dežura u školi. Podržava, kaže, sve djelatnike koji su u štrajku i bore se za svoja prava.

“Poštovani roditelji i učenici, obavještavam vas da je odaziv radnika na štrajk u našoj školi iznad 90 posto te nije moguće organizirati redovnu nastavu s jednim učiteljem. Djeca su do sada bila zbrinuta, sigurna i sita. Tako će biti i dalje u slučaju da se štrajk nastavi”, od petka stoji obavijest na službenoj stranici Osnovne škole Miroslava Krleže, a cijela je zgrada na zagrebačkom Kaptolu oblijepljena bijelim papirima na kojima velikim plavim slovima piše “štrajk”.

- Evo, i posljednjih pet posto djelatnika se priključilo štrajku pa nitko ne radi, osim jedne učiteljice koja ne želi štrajkati pa održava nastavu za dvadesetak od ukupno 400 učenika koje su roditelji doveli u školu jer nemaju kamo s njima. I kuharice rade pa su djeca koja dođu zbrinuta - kaže Ištvanić.

Većina je roditelja, dodaje, upoznata sa situacijom i podržavaju učitelje i nastavnike.

- Samo pokoji roditelj dovede mališana koji je na boravku jer ih nemaju kome ostaviti. Ostali se svakodnevno informiraju i upućeni su u tijek štrajka - ističe Ivana Ištvanić iz OŠ Miroslava Krleže.

S druge strane, primjerice, Osnovna škola Čučerje uopće ne štrajka.

- Cijelo vrijeme radimo. Nema smisla da djeca ispaštaju pa se u našoj školi nastava redovito održava. Nitko ne štrajka - rekla je Vlasta Abramić, tajnica ravnateljice Vesne Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:26