PROCURIO IZVJEŠTAJ

PRED OTKAZOM 200 RADNIKA HAC-a, SNIMLJENI SU KAKO KRADU NA NAPLATNIM KUĆICAMA Sindikat: 'Ma kakva krađa novca, ovo je čista osveta uprave!'

 Andrija Lučić/CROPIX

Nakon što je u medijima procurio izvještaj HAC ONC-a u u kojem se na zapisima videokamera s naplatnih kućica vidi kako neki njihovi djelatnici sudjeluju u krađi, u upravi namjeravaju otpustiti 200 radnika koji su sudjelovali u tome. Međutim, cijela priča dobila je novi zaokret nakon što su radnici preko anonimnih pisama objasnili da su bili prisiljeni krasti i to u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta.

- Sam izraz "kralo" je nešto što je malo preuranjeno govorit da se baš o tome radi. To mogu komentirati posljedicom toga što smo mi kao sindikati radničko vijeće u kolovozu i rujnu osporavali nezakonite smjene nove uprave na čelu s Slavicom Grđan gdje su oni smjenjivali ljude da bi postavljali svoje prijetelje ničim obrazloženim i već imamo tri sudske tužbe po tom pitanju. Također smo osporavali nezakonitu javnu nabavu koju su oni proveli. I nakon toga im nismo dopustili da rade ono što je radio Božidar Kalmeta i njegova vlada, odlučili su se osvećivati onima najnezaštićenijima a to su radnici koji rade na naplati cestarine, rekao je Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata za HRT.

- Kad govorimo o tih 200-injak otkaza, ja sam pogledao većinu tih predmeta i to se radi o greškama koji nemaju veze s kriminalom. HAC-u ne fali ni jedna lipa i to se lako provjeri. Ako se i dogodi koja pogreška, onda se to skida s plaće radnika. Dakle, tu se ne radi o nikakvom kriminalu, već o kažnjavanju radnika koji su se pobunili protiv nezakonitih radnika. To je čista osveta uprave, a ja sam upozorio na to ministra Hajdaša-Dončića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:38