PANTOVČAK

Novac u tajnom Tuđmanovu sefu

Mesić: Nisam bio znatiželjan da otvaram taj željezni ormar jer su mi rekli da je prazan i da nema ključa

ZAGREB - Bivši predsjednik Stjepan Mesić u srijedu je izjavio da tijekom svoja dva mandata i deset godina nikad nije pokušao otvoriti četvrti sef na Pantovčaku , koji stoji zatvoren još od doba prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Prva tri sefa bivši je predsjednik Mesić otvorio, a i širu javnost upoznao je s njihovim sadržajima. - Rekli su mi da nemaju ključ od toga četvrtog sefa koji je zapravo metalni ormar. Također su mi rekli da je prazan - izjavio je Mesić.

To su sve gluposti

Na potpitanje da je čudno što ga nije zanimalo što je u sefu, Mesić je odgovorio: - Nisam bio toliko znatiželjan.

Miroslav Tuđman u srijedu je burno reagirao kad smo ga pitali čuva li njegova obitelj “tajnu četvrtog sefa na Pantovčaku”, odnosno je li kod njih možda ključ od tog tajanstvenog željeznog ormara.

- Kakav sef?! Ma, dajte molim vas! Kakve su to gluposti da obitelj Tuđman ima sef na Pantovčaku i da je ključ kod nas?! Da, mo’š mislit što ga Mesić ne bi otvorio?! Svih godina radio je protiv Tuđmana i sad kao nije otvorio sef?! Ma, nemojte me spuštati na tu razinu razgovora - izjavio je Tuđman.

Doznajemo da je osobne stvari iz ladica predsjednika Tuđmana također preuzela njegova obitelj i da ta primopredaja nije bila nigdje evidentirana te da se ne zna što je s Pantovčaka uopće odneseno nakon Tuđmanove smrti, a prije Mesićeva dolaska.

Naime, nakon što je tjednik Globus ovih dana objavio priču o misterioznom četvrtom sefu na Pantovčaku, počele su kuloarima kružiti razne priče: od one da je u sefu možda novac koji su donirali iseljenici pa do one da se tamo možda skriva nekakva kompromitirajuća dokumentacija.

Pašalićeva optužba

Posljednju konstrukciju iznio je Ivić Pašalić, jedan od nekada najbližih Tuđmanovih suradnika, koji je izjavio kako ne vjeruje da Mesić nije otvorio sef jer ga nije zanimao sadržaj.

On je za tjednik Globus iznio konstrukciju da je “bivši predsjednik Mesić možda otvorio sef, uzeo ono što je našao te stavio unutra dokumente koji bi mogli nekoga kompromitirati”.

- Dobro me nasmijala Pašalićeva izjava da manipuliram mogućim sadržajem sefa koji, eto, nisam niti otvorio - rekao je Stipe Mesić za Jutarnji.

No, uskoro bismo mogli doznati ima li nešto u sefu jer je novi predsjednik Ivo Josipović najavio otvaranje misterioznog ormara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:14