BARIŠIĆEV NOVAC

Tri milijuna kuna crnog fonda HDZ-a završilo u sefu Mladena Bajića

Novac iz crnih fondova HDZ-ov rizničar Barišić je čuvao u svojoj kući
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - U sefu Mladena Bajića, glavnog državnog odvjetnika, leži dokaz da je HDZ imao crni fond. Riječ je o 2 milijuna kuna i 300 tisuća eura, dakle oko 4 milijuna kuna. Taj novac je Mladen Barišić, glavni rizničar HDZ-a i nekadašnji ravnatelj Carinske uprave, nakon što je smijenjen sa svih stranačkih funkcija (25. siječnja ove godine), od kuće donio na ruke Branku Bačiću, novom tajniku HDZ-a.

Novac koji nije bio evidentiran ni u kakvim stranačkim knjigama Bačić ipak pohranjuje u stranački sef. Međutim, kada se oko Mladena Barišića počeo stezati obruč HDZ donosi odluku da se novac preda državnom odvjetniku. U DORH-u zasad o svemu šute.

Kako postoji sumnja da je “neoprani” novac iz crnih fondova HDZ-a završavao i na privatnim računima Barišića, ali i prijatelja mu Ive Sanadera - dokaz u Bajićevu sefu može poslužiti sadašnjem vodstvu HDZ-a u obračunu sa svojim bivšim šefom Sanaderom. Odakle Mladenu Barišiću novac - može pojasniti upravo on i to ovoga tjedna kada u Remetincu dovršava svoj iskaz USKOK-u o izvlačenju novaca iz državnih tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:11