LUKSUZNI ŽIVOT

Mladineo stan platio 300 tisuća eura, a godinu prije ukrali mu pola milijuna kuna

 Danijel Soldo/CROPIX

ZAGREB - Nedavno privedeni Vinko Mladineo vjerojatno nije nimalo razmišljao hoće li ga itko pitati odakle mu golemi iznosi novaca koje je trošio na luksuzan način života tijekom svog mandata kao direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost , piše Večernji list .

Upravo su način života te velike količine novaca kojima je Mladineo raspolagao vjerojatno jedan od glavnih razloga zbog čega je USKOK krenuo temeljito istraživati njegovu imovinu, ali i svako poslovanje Fonda.

Naime, teško je povjerovati da je Mladine od vlastite plaće uspio uštedjeti 300 tisuća eura koliko je prošle godine platio stan u luksuznoj četverokatnici u Ulici Medveščak u Zagrebu . Ekskluzivna se nekretnina nalazi u zgradi sa svega devet stanova, a niti jedan nije manji od stotinjak kvadrata.

Osim toga, stan je prepun luksuznih elemenata poput ventilirajuće fasade, hrastovih paketa, vrhunskih pločica, rolete s elektropodizačima, video portafona ili podnog grijanja.

Mladineo je stan kupio još prošle godine kada je, prema navodima susjeda cijena 'kvadrata' bila oko 3000 eura, no do danas se nije upisao u vlasništvo u zemljišnim knjigama. Isto tako, nije prodao stan u Ulici grada Vukovara u kojem je prije živio.

Koliko se nije brinuo za skrivanje podrijetla novca dovoljno govori i činjenica da je Mladineo u jednom trenutku policiji sam priznao da na raspolaganju ima veliku količinu novaca. Prošle mu je godine, naime, provaljeno u stan u Vukovarskoj, a lopovi su odnijeli sef s čak 500 tisuća kuna gotovine u raznim valutama.

USKOK će posebno zanimati i Mladineova iznimna susretljivost prema bivšem rizničaru HDZ-a i šefu Carine Mladenu Barišiću koji je, uz Nevenku Jurak , već prošao istragu u aferi Fimi-Media . Istraga će sigurno obuhvatiti provedbu sanacije pojedinih odlagališta kao što su Obrovac, Salonit, kao i poslovanje PET ambalažom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:58