CENTAR ZA POLJOPRIVREDU

O prevenciji bolesti cvijeća za balkone brine 137 ljudi

 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Još jedna od državnih fantomskih institucija - za koje nitko točno ne zna što su dosad napravile, ali zato mjesečno pojedu više od 600 tisuća kuna proračunskog novca - jest Agencija za javno-privatno partnerstvo. Agencija je za Jutarnji već izjavila da je od početka rada, dakle od 1. siječnja 2009. (a do danas je to više od 700 dana), odradila - nekoliko projekata! Ipak, premijerka Kosor je toj netransparentnoj ustanovi za 2011. godinu mirno dala više od sedam i pol milijuna kuna!

Spomenuli smo Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo koji zapošljava 137 ljudi. Samo za njihove bruto plaće iz proračuna se mjesečno izdvaja oko 200 tisuća kuna. Na njihovim službenim stranicama mogu se dobiti zanimljivi odgovori čime se Centar bavi; među ostalim, on brine i kako zaustaviti širenje bolesti kod balkonskog cvijeća?!

Budući da u poljoprivredi gotovo ništa ne proizvodimo, nego uvozimo, pitanje je što će nam toliko agronomskih stručnjaka u tolikim poljoprivrednim centrima i agencijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:35