OPTUŽBE NAKON PRESUDE RONČEVIĆU

HDSSB: Iz „afere kamioni" plaćana je Kosoričina predsjednička kampanja

OSIJEK - Novcem iz „afere kamioni“ plaćena je predsjednička kampanja Jadranke Kosor 2005. godine, tvrde čelnici HDSSB-a, koji su se u utorak osvrnuli na presudu bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću. - Evo kako je financirana njezina kampanja. Afera kamioni 2004. godine, kampanja za predsjednicu 2005. godine, a Bajića ne zanima gdje su ti novci, ministar unutarnjih poslova o tome nema pojma.

Zna se dobro gdje je taj novac. On je dobrim dijelom odlazio u blagajnu HDZ-a, ali i u privatne džepove. S obzirom na sve afere uz koje su povezani ljudi iz vrha HDZ-a moramo se zapitati što je ovo nego zločinačka organizacija. Danas je očito da hrvatski građani neće moći naplatiti 10 milijuna kuna iz afere kamioni - rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić pozivajući se pri tome i na naslovnicu Jutarnjeg lista, dok je saborski zastupnik ove stranke Dinko Burić podsjetio kako je „ Branimir Glavaš prije nekoliko godina govorio da je iz krađe na kamionima milijun eura otišlo za financiranje kampanje Jadranke Kosor u predsjedničkim izborima.“

- Tu dileme nema - zaključio je Burić, koji je skupa s Glavašem i Šišljagićem te 2004., ali i u Kosoričinoj predsjedničkoj kampanji 2005. godine još uvijek bio član HDZ-a, čije stranačko vodstvo danas pak etiketira kao „visoko sofisticiranu lopovsku družinu.“ Šišljagić se obrušio i na pravosuđe, „kojemu je trebalo šest godina da utvrdi nešto što je bilo jasno od samog početka.“ Kaznenim progonima se pristupa selektivno, a Bajić je novi mandat dobio zato što to odgovara onima koje treba zaštititi u tom lopovluku i krađi - zaključio je Šišljagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:20