TRGOVINA U KOPRIVNICI

Vijećnica SDP-a stala uz HDZ u zamjenu za posao

Vijećnica Jug je rekla da neće doći na županijsku skupštinu jer su joj djeca bolesna. No, pojavila se na vrijeme za glasanje

KOPRIVNICA - Pravi politički triler odigrao se ovih dana u Koprivnici: koalicija HDZ - HSS uspjela je za dlaku sačuvati većinu u Županiji, i to zahvaljujući tome što je u posljednji trenutak iskrsnuo jedan glas SDP-a.

Nekoliko trenutaka ranije činilo se da je oporba osvojila prevlast, zahvaljujući tome što su pridobili vijećnika HDSS-a.

Pridobili i HDSS

Prvo je SDP na svoju stranu pridobio HDSS-ova vijećnika koji je pristao s njima srušiti vladajuću koaliciju HSS - HDZ na ovogodišnjem proračunu Koprivničko-križevačke županije, a zatim im se plan izjalovio s mladom SDP-ovom zastupnicom koja se iznenada okrenula HDZ-u. Svojim je kolegama rekla da neće niti doći na skupštinu jer su joj djeca bolesna.

No, stigla je upravo na glasanje. SDP-ova vijećnica Helga Jug digla je ruku za proračun vladajuće koalicije koji je tako izglasan.

Ne želi vratiti mandat

- Bili smo ugodno iznenađeni kad smo vidjeli da je SDP-ova vijećnica Helga Jug glasala za proračun za iduću godinu, no očekivali smo i više glasova oporbe - neskromno joj je u ime HDZ-a zahvalio Damir Felak (HDZ).

Javno su joj čestitali što je glasala za njih. No, s njenom odlukom oni nemaju ništa, tvrde u HDZ-u. Oporba baš i ne misli tako.

- Žao mi je što su iskoristili njezinu situaciju nezaposlene žene - optužio ih je za političku trgovinu i ucjenu Darko Ledinski, predsjednik županijskog SDP-a.

HDZ, naravno, negira da su Helgi Jug u zamjenu za presudni glas obećali da će joj konačno naći posao. Brane se da je to laž.

SDP je hitro izbacio Helenu Jug iz stranke i pozvao je da im vrati mandat. Ona je to, naravno, odbila.

Očekuje se da bi se uskoro mogla skrasiti u HSS-u, ali koji joj je posao obećan, još se ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:11