DONATORI

Vidošević dao 30.000 kuna za knjigu o antifašističkom Splitu

SPLIT - Hrvatska gospodarska komora pomogla je izdavanje knjige “Antifašistički Split - ratna kronika 1941. - 1945. godine” sa 30 tisuća kuna, saznaje Jutarnji list.

Sve prodano u dva tjedna

- Mogu potvrditi da je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević pomogao izdavanju knjige, ali o iznosima ne bih govorio - rekao nam je Ante Adorić, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Splita, izdavača knjige. Od Adorića saznajemo da je za troškove izdavanja knjige bilo potrebno sto tisuća kuna te da su uz HGK novac priložili i Splitsko-dalmatinska županija te niz osoba.

Drugo izdanje knjige trebalo bi se za desetak dana naći na kioscima Slobodne Dalmacije u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Puli i drugim gradovima. Prvo izdanje otisnuto u osamsto primjeraka pojavilo se u prodaji 25. listopada prošle godine, prodavalo se samo u Splitu i “planulo” je u dva tjedna. Cijena knjige je 69,99 kuna.

Kuzmićev uspjeh

- Od 800 knjiga prodano ih je 580, ostale smo morali povući iz prodaje zbog sponzora - objašnjava Adorić, i sam zatečen uspjehom knjige urednika Marina Kuzmića, poznatog splitskog novinara i književnog urednika. Drugo izdanje “Antifašističkog Splita” otisnut će u 600 primjeraka. Knjiga ima oko 1000 stranica sa oko 700 fotografija, daje kronološki prikaz događaja od početka do kraja rata, a posebno opisuje odlazak cijele Hajdukove momčadi na Vis te pojedine osobe značajne za antifašistički Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:19