ISTRAŽUJEMO

Čehoku uređenje kuće platila privatna tvrtka

Troškovi koje je platila privatna tvrtka Zakmardy ukupno iznose 38.938 kuna
 Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - “Izrada pergole za gospodina Čehoka po cijeni od 5490 kuna, premaz mahagonijem 1647 kuna, dovoz materijala 488 kuna, a ukupno 7625 kuna”, piše na računu koji je navodno privatna tvrtka Zakmardy d.o.o. isplatila tesarskom i krovopokrivačkom obrtu Mirka Bundala u rujnu 2009. godine za uređenje vrta gradonačelnika Ivana Čehoka.

Taj navodni račun samo je jedan od onih koji je anonimno proslijeđen DORH-u , a uz kaznenu prijavu priložen je još jedan račun koji je također navodno platila spomenuta privatna tvrtka za uređenje Čehokove privatne kuće. Taj drugi račun odnosi se na “izradu, dopremu i montažu ugradbenog žlijeba od bakrenog lima, urezivanje drvene konstrukcije...” i sve to na, kako se navodi na računu, građevini “obiteljska kuća Čehok u Varaždinu”, a po cijeni od 38.938 kuna.

Zbunjena direktorica

Kad smo jučer u redakciju zaprimili spomenute račune, prvo smo kontaktirali privatnu tvrtku Zakmardy d.o.o. u kojoj su nas spojili sa ženom koja se predstavila kao “direktorica”. Nije rekla prezime.

Na upit zašto je njezina tvrtka plaćala Čehokove račune , direktorica je odgovorila da je nova na funkciji te da ne zna što se prije radilo.

Nekoliko minuta kasnije javio se gradonačelnik Čehok.

- Rekli su mi u Zakmardyju da ste zvali zbog nekih računa. Nije meni Zakmardy plaćao uređenje kuće, ja sam sam to platio. Imam još doma račune, mogu vam ih poslati sutradan - ispričao je Čehok. Ali kad smo ga upoznali s izjavom supruge izvođača radova obrtnika Mirka Bundala, koji je u međuvremenu preminuo, koja se prisjetila da je njezin muž radio pergole na Čehokovoj kući, gradonačelnik je izjavio:

- Moguće je da su oni međusobno prebijali neke dugove, cesije, ali nisam ja ništa naručio da mi Zakmardy plati, nisam ništa tražio, a jesu li oni bili dužni nekome pa tako prelomili svoje dugove, to ne znam. Znam samo da sam svoje račune sam platio - tvrdi Čehok.

Ne sjeća se posla

Drugi račun koji smo dobili odnosi se na izvođača radova, tvrtku Lim-AL d.o.o., čiji vlasnik Antun Ledinko jučer nije znao reći što je njegova tvrtka radila.

- Već nas je inspekcija ispitivala o tim poslovima, ali ne sjećam se svakog posla, posebno ne nekog od 30-ak tisuća kuna - rekao je Ledinko. Taj posao navodno je također platila tvrtka Zakmadry d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:36