RASTROŠNA ŽUPANICA

Marina Lovrić visoke troškove nije objasnila, ali je zato napala Vladu i HDZ

Sisak, 080210.Nastavlja se politicki rat oko Obrtnicke skole i razloga neizgradnje novog objekta. Veljko Novak (HSP) zestoko zbog skole napao Marijanu Petir (HSS) i Marinu Lovric Merzel (SDP) i prijeti raskidom koalicije. Zupanica Marina Lovric Merzel ogovara na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u svom kabinetu gdje je poslije i primila ravnatelja Obrtnicke skole s predstavnicima ucenika, profesora i roditelja.Na fotografiji Marina Lovric Merzel zupanica Sisacko-moslavacke zupanije i Ivan Lovrekovic procelnik za skolstvo.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš / CROPIX

ZAGREB - Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel (SDP) poslala je jučer pisano reagiranje na nalaz Državne revizije koji je prenio Jutarnji list.

Revizija nije točna

Ali, umjesto na objašnjavanje visokih troškova reprezentacije, SDP-ova županica u reagiranju prepunom uskličnika koncentrirala se na političke poruke o tome kako je “HDZ prošlost” i kako “političko ozračje više nije i nikada neće biti isto”.

“Podatak o 820.000 kuna potrošenih na ‘kuhinju, darove i večere’ jednostavno nije točan!” piše u reagiranju, u kojem se ne objašnjava kako to da taj podatak, naveden u izvješću Revizije, “nije točan”.

Ali zato se odmah nakon toga navodi nešto što uopće nema veze s provedenom revizijom: “A istina je sljedeća! Sisačko-moslavačka županija više nije izborna utvrda HDZ-a jer je ta stranka prošlost!” Jedino što u svojem reagiranju županica zaista objašnjava su ugovori o djelu. Revizija je, podsjetimo, upozorila na visoke troškove vanjskih suradnika . Županica Lovrić tvrdi da je to zbog toga što je Vlada prenijela na županije brigu o uredima Državne uprave za graditeljstvo.

Ugovor o djelu

“Preuzeli smo neriješene predmete i službenike bez ijedne kune sredstava osiguranih u državnom proračunu. Kako bismo riješili zaostale predmete, angažirani su vanjski suradnici koji su radili na ugovor o djelu”, navodi se u reagiranju županice Lovrić Merzel.

Velik broj županičinih savjetnika, čak 12, ne spominje se u reagiranju, ali spominju se Voloderske jeseni, Kestenijada i Sajam zadrugarstva, za koje županica ima potrebu podsjetiti da su “u funkciji razvoja, a ne trošenja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:37