DRAMA U SPECTATOR GRUPI

Kerum će teško do zemlje na Bačvicama

Obitelj Crnčević za hotele traži kupce, ali zainteresirane odbijaju hipoteke nad nekretninama
 Paun Paunović/CROPIX

SPLIT - Tri atraktivna splitska hotela, točnije dva hotela i jedan projekt, “žrtve” su poslovnih problema Spectator grupe i drugih tvrtki imućne splitske obitelji Crnčević. Hotelima Bellevue i Ambasador te građevinskom projektu Park 2 nužne su velike investicije za što obitelj Crnčević nije platežno sposobna.

Krediti i čudna hipoteka

Zato za njih traže kupce, no zainteresirane u startu odbija činjenica da su ti hoteli i zemljište na Bačvicama pod hipotekom ili drugim vrstama bankarskih osiguranja. Tvrtke obitelji Crnčević, koje su vlasnici ta tri projekta, svojom su imovinom jamčile za njihove druge tvrtke kod banaka i leasing kuća za višemilijunske kredite.

Najaktualnija je priča oko projekta Park 2, koji se trebao graditi na zemljištu od 2619 m2, u čuvenom perivoju Kaliterna na Bačvicama. Ivan Lejo i Davor Slišković to su zemljište 2008. prodali tvrtki Adut Ager, u vlasništvu obitelji Crnčević.

Grad Split 2009. prvo im je izdao lokacijsku dozvolu za projekt, a zatim ju je proglasio nevažećom.

Erste banka na tom zemljištu ima dvije hipoteke, od po 4,5 milijuna eura, iz srpnja 2008. i iz prosinca 2010., zbog čega Crnčevići njime ne mogu raspolagati bez odobrenja banke. No, Adut Ager ne odustaje od prodaje i za zemljište navodno traži 4,5 milijuna eura. Recesija je oborila cijene nekretnina, pa bi se, prema procjenama, ono danas moglo prodati najviše za 3,5 milijuna.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:43