NOVI PROSVJED

Krećemo na Križni put po Hrvatskoj

Učinak dosadašnjih prosvjeda branitelja ravan je nuli, izjavio je Trusić

ZAGREB - Pokret Stop progonu hrvatskih branitelja najavio je jučer da pokreće akciju “Križni put” tijekom koje namjeravaju obići mjesta stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, a posljednja postaja te akcije, prema najavama, trebao bi biti prosvjed na Markovu trgu.

Posljednja postaja

Predsjednik pokreta, Zvonimir Trusić, rekao je da je učinak dosadašnjih braniteljskih prosvjeda ravan nuli te je potrebna nova strategija prosvjeda branitelja pod nazivom “Križni put”. Istaknuo je da će u tu akciju krenuti za nekoliko dana, a za mjesec i pol na Markovu će trgu biti posljednja postaja.

U zatvoru 300 branitelja

Na upit novinara kako misle prosvjedovati na Markovu trgu kad je tamo prosvjed zabranjen, Zvonimir Trusić je odgovorio da će oni na Markov trg doći te istaknuo da su dosad ispunjavali i teže zadaće.

Ustvrdio je da “ovakva država ne može opstati jer se više od 3000 branitelja pravno procesuira, njih oko 300 u zatvoru je temeljem svog sudjelovanja u Domovinskom ratu, dok se više od 10.000 aboliranih četnika slobodno šeće, pa i sudjeluje u vlasti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:16