IGRANJE BLAGAJNIKA

Obersnelov apel Riječanima: Zaigrajte igru i pomozite mi složiti proračun Rijeke za 2012. godinu

Edukativna igra 'Proračun(ajme)' uključuje i neke projekti koji nisu predviđeni za ovu godinu, riječkom će gradonačelniku pokazati što građani žele

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojim internetskim stranicama predstavio edukativnu igru o gradskom proračunu naziva 'Proračun(ajme)' .

Cilj igre je složiti proračun grada Rijeke za 2011., a u nju su uključeni i neki projekti koji nisu predviđeni za ovu godinu. Igrači će odabrati željene projekte, no za njih će morati osigurati novac iz proračuna.

Zanimljivost je kako će najčešće birane projekte te uštede gradonačelnik Obersnel uvažiti prilikom donošenja proračuna za 2012.

- Riječka je gradska uprava najtransparentnija u Hrvatskoj, a ova pojednostavljena, ali ipak relativno precizna preslika ovogodišnjeg proračuna predstavlja nastavak te težnje k daljnjoj transparentnosti - zaključuje Obersnel.

Sličnu je igru srediom 2009. godine predstavio Jutarnji list. Pod nazivom 'Pomozi Jadranki - spasimo proračun', igrači su mogli pokušati zakrpati proračunski deficit.

Isto tako, Marko Rakar krajem prošle godine predstavio je aplikaciju proracunskikalkulator.com koja je korisnicima omogućavala da sami odluče kako će izgledati proračun Hrvatske. Zaigrajte ponovo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:21