NAJPOŽELJNIJI GADGET

Crni i bijeli iPad2 rekordno brzo došao u Hrvatsku

Novost je da će ga se, za razliku od prethodnika, moći kupiti bez tarifa

ZAGREB - Puno prije nego što se očekivalo, iPad2 kreće u prodaju. U Zagrebu se može kupiti već od četvrtka navečer, a danas će biti dostupan na svim Appleovim prodajnim mjestima. iPad2 će od početka prodaje biti dostupan u crnoj i bijeloj boji po sličnim cijenama kao i njegov prethodnik.

Srušio sve rekorde

Inače, iPad je prije nešto više od godinu dana predstavljen u San Franciscu i otkad se počeo prodavati u svijetu, srušio je sve rekorde. Druga je generacija u prodaju krenula prije dva mjeseca.

Videopozivi

iPad2 po mnogočemu se razlikuje od prve generacije tog uređaja. Prvo što se uočava je to da je za trećinu tanji i prilično lakši, a jedino je veličina ekrana ostala ista.

“Dvojka” ima i dvije kamere, prednju i stražnju, koje zahvaljujući tehnologiji FaceTime, prvi put predstavljenoj na iPhoneu4, omogućuju videopozive.

Upravo su to bile neke karakteristike koje su nedostajale starijoj generaciji, zbog čega je dosta korisnika odlučilo pričekati napredniju verziju. No, ono što je korisnicima najvažnije - iPad se može kupiti puno lakše od iPhonea. Ne mora se kupovati uz tarife niti se na njega čeka kao na iPhone.

ŠTO JE NOVO

iPad

težina 680 grama

debljina 13,4 mm

nema kameru

nema “smart cover”

nema videopozive

iPad 2

težina 613 grama

debljina 8,8 mm

ima dvije kamere

ima “smart cover”

ima videopozive

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:47