ŠTEDNJA NA LUKSUZU

Podravka raskida s Auto Zubakom: Menadžeri ostaju bez Passata, Jetta i Golfova

U posljednjem krugu nadmetanja bili su ostali Auto Zubak, zastupnik Volkswagena, i velika europska leasing kuća ALD Automotive koja ima ugovor s Fordom
Koprivnica, 020511.Nakon desetljeca Podravka obnovila vozni park, raskinula je ugovor sa VW i potpisala sa Fordom .Na slici: Ford ispred Upravne zgrade Podravke.Foto: Nikola Wolf / Podravski list / Cropix
 Nikola Wolf / Podravski list / C

KOPRIVNICA - Podravkini menadžeri ovih dana neutješno tuguju jer će se svi, ama baš svi, morati odreći službenih Volkswagenovih Passata, Jetta i Golfova. U kompaniju je, naime, već stigao prvi kontigent novih Fordovih vozila klase Mondeo i Focus koje su zadužili direktori i prodajna operativa u Podravkinim internacionalnim poduzećima. Time je i formalno počelo Podravkino razdruživanje s Auto Zubakom koji je koprivničku kompaniju opskrbljivao Volkswagenovim limuzinama od 2005. godine.

Prije toga tvrtka je koristila usluge Renaulta. Teška srca menadžeri će Passate zamijeniti Mondeom. Doznajemo kako su otpori i lobiranja u korist Zubaka bili prilični, ali na kraju je pobijedio razum čelnih ljudi Uprave kompanije koji će zbog odabira novog partnera na godišnjoj razini uštedjeti stotine tisuća kuna. Podravka je donedavno imala više od 400 službenih vozila koje su koristili menadžeri i rukovoditelji svih razina.

Odabir novog partnera proveden je u nekoliko krugova, a u posljednjem bili su ostali Auto Zubak i velika europska leasing kuća ALD Automotive koja posluje pod okriljem francuske Societe Generale grupe, inače vlasnice Splitske banke, i koja je Podravki ponudila uslugu u svim zemljama u kojima koprivnička tvrtka posluje.

Inicijalna leasing ponuda obuhvaća vozila marke Ford, ali Podravka neće biti ograničena samo njih. Paktom s ALD-om završila je, tako, šestogodišnja vladavina Volkswagena u Podravki. No ona ipak neće biti naprasno prekinuta, već će kontigenti novih Fordova dolaziti u Podravku kako VW-ovim vozilima bude istjecao leasing.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:33