ČEHOKOVI SURADNICI

U sklopu istrage protiv Čehoka uhićeni čelnici T7 Grupe, Davor Patafta i Narcisa Huljev

Sumnjiči ih se da su se udružili sa varaždinskim gradonačelnikom s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi za T7 Grupu i tvrtku T7 Vis
 CROPIX

VARAŽDIN - U sklopu istrage koju USKOK vodi protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka , u četvrtak rano ujutro uhićeni su i varaždinski poduzetnik, vlasnik T7 Grupe i tvrtke T7 Vis, Davor Patafta (37) i članica uprave tih trgovačkih društava Narcisa Huljev (57). Neizravno nam je to potvrdio i glasnogovornik T7 Grupe Željko Pavlek.

- Dok traje istraga nemamo komentara. Mogu reći samo da ovaj slučaj neće utjecati na poslovanje T7 Grupe i povezanih društava i neće poremetiti ni obveze prema klijentima i zaposlenicima - rekao nam je Pavlek.

Pataftu i Narcisu Huljev se sumnjiči da su se udružili sa varaždinskim gradonačelnikom s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi za T7 Grupu i tvrtku T7 Vis.

U nalogu za provođenje istrage koji je objavio USKOK stoji da su Čehok i Patafta dogovarali zamjene zemljišta između Grada Varaždina i T7 Grupe te prodaju zemljišta T7 Grupe Gradu Varaždinu. Narcisa Huljev je zatim od građevinskih vještaka tražila da izrade elaborate o procijenjenoj vrijednosti zemljišta na način da navedu da je vrijednost zemljišta T7 Grupe znatno veća od tržišne.

Nakon toga je Čehok osiguravao da takve procjene budu prihvaćene od nadležnih tijela Grada Varaždina i da se s Pataftinim tvrtkama zaključe ugovori o kupovini i zamjeni zemljišta. Na taj način proračun Grada Varaždina oštećen je za najmanje 29 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:31