KRVAVI USKRS

Rojs: Pušten je 1991. godine jer je bio suradnik hrvatske policije

Goran Hadžić priveden je 31. ožujka 1991. na Plitvicama

ZAGREB - Hrvatska policija oslobodila je Gorana Hadžića jer je bio njen suradnik - tvrdi za Jutarnji list Ljubo Ćesić Rojs, bivši zamjenik ministra obrane i sudionik čuvene policijske akcije na Plitvicama iz 1991. tijekom koje su uhićeni Goran Hadžić i Borivoje Savić.

- Znam da je Hadžić u to vrijeme bio zaštićen. Kasnije sam u više navrata čuo da je zajedno sa Savićem surađivao izravno s Boljkovcem, a obojica su prije rata bili suradnici “Službe državne bezbjednosti” - kaže Ćesić Rojs.

- Tog jutra slučajno su naletjeli na specijalce iz ATJ Lučko koje smo dovezli na Plitvice u dva autobusa. Onaj prvi, vozio sam ja, a u svakom autobusu koji ima 53 sjedaća mjesta bilo je 75 policajaca - prisjeća se Rojs.

Akciju su, tvrdi, vodili zapovjednici ATJ Lučko Marko Lukić, Zdravko Andabaka i Josip Lucić. Goran Hadžić naišao je na pripadnike hrvatske policije koji su čistili teren oko 7 ujutro - u Golfu dvojci boje trule višnje. S njim je u automobilu sjedio i Borivoje Savić iz Vukovara.

- Niti jedan od njih nije se opirao. A odmah nakon uhićenja prebačeni su u Zagreb, odakle su pušteni. Pola sata kasnije pripadnici specijalnih postrojbi napadnuti su od srpskih terorista, a u napadu je poginuo Josip Jović - napominje Ljubo Ćesić Rojs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:27