RIJEČKI TAJKUN POPUŠTA POD PRITISKOM HEP-a I BANAKA

Ježić: Dioki ću dati radnicima ako će to spasiti radna mjesta

Otkrivamo što se dogodilo na sastanku Radničkog vijeća Diokija koji se održao 18. srpnja u Zagrebu
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Robert Ježić, većinski vlasnik Diokija d.d., izrazio je spremnost da prenese dionice tvrtke na radnik e “ako će se na taj način sačuvati radna mjesta i proizvodnja”. To je jedan od zaključaka sa sastanka sjednice Radničkog vijeća Diokija održane 18. srpnja u Zagrebu.

Nužna sirovina

Ježić je, kako doznajemo, na odricanje od vlasništva pritisnut s jedne strane zahtjevima Vijeća vjerovnika koje čine banke i Hrvatska elektroprivreda, te lošim odnosima s Inom, odnosno mađarskim MOL-om koji su od 21. srpnja Diokiju prestali isporučivati etan, sirovinu nužnu za pokretanje proizvodnog procesa.

I jedni i drugi, baš kao i Vlada RH, zainteresirani su da odgovornost za poslovanje i sudbinu 1200 zaposlenih više ne bude na Ježiću, protiv kojeg se vodi nekoliko kaznenih postupaka.

Iz izvora bliskih Vladi doznajemo da se intenzivno radi na spašavanju Diokija, u što su se uključili ministar Đuro Popijač i potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević, koji vodi razgovore s nekoliko potencijalnih strateških partnera tvrtke.

Omišalj i Krk

- Vlada će učiniti sve da se program restrukturiranja završi u što je moguće kraćem roku, na čemu radimo ministar Popijač i ja, u dogovoru s najvećim vjerovnicima - izjavio je za Jutarnji list potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević. Na upit ima li zainteresiranih za kupnju Diokija, Milošević je izjavio da postoji interes velikih ulagača, te da će Vlada učiniti sve da Omišalj i Krk uđu na mapu globalno važnih investicija.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:16