LAŽNA TVRTKA PREVARILA HCR

Dobili posao razminiranja vrijedan 11,6 milijuna kuna, a nemaju pirotehničara

Ilustracija
 Jure Mišković/CROPIX / CROPIX

SISAK - Sisačka policija provela je kriminalistička istraživanja nad 58-godišnji direktorom tvrtke “Tehnoelektro” iz Oriovca, zbog osnovane sumnje da je na štetu Hrvatskog centra za razminiranje iz Siska počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni kao direktor tvrtke “Tehnoelektro” od kraja lipnja do početka listopada prošle godine sačinio neistinit popis zaposlenika svoje tvrtke te ga ovjerio svojim potpisom i štambiljem i kao dokaz stručne i tehničke sposobnosti svoje tvrtke u šest ga navrata dostavio HCR-u tijekom postupka javne nabave.

Na taj je način, zahvaljujuži lažnim popisima zaposlenika, za svoju tvrtku dobio poslove u vrijednosti od 11.606.604 kune, iako tvrtka u stvarnosti nije zadovoljavala uvjete iz natječaja potrebne za obavljanje poslova razminiranja. Osim što je lažnim podacima prevario odgovorne u HCR-u, osumnjičeni je onemogužio druge sudionike u postupku javnog nadmetanja u dobivanju tih poslova.

Protiv osumnjičenog direktora je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a zbog počinjenja istih kaznenih djela temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela podnesena je i kaznena prijava protiv njegove tvrtke Tehnoelektro iz Oriovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:10