SVODNICIMA SAMO UVJETNE KAZNE

Panči kazna od 15.000 eura, a jedna noć košta 3500 eura

Na klupi za svjedoke ipak se nisu pojavila lica iz javnosti koja su plaćala za seks

ZAGREB - Dvije godine zatvora uvjetno na pet godina i vraćanje 100.000 kuna stečenih od podvođenja starleta. Ishod je to prvostupanjskog postupka na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu protiv Nebojše Perunovića (61) Panče, vlasnika Pancho kluba u Domu sportova .

“Manekenka” Sara Sikirić također je osuđena zbog podvođenja kolegica na šest mjeseci uvjetno te bi trebala vratiti 25.500 kuna ilegalne zarade. Slučaj razbijanja lanca organizirane elitne prostitucije, u kojemu je razotkriveno da su kvazimanekenke pružale seksualne usluge krugu osoba među kojima se našlo i niz prominentnih imena, tako je priveden kraju bez velike pompe.

Zaštita privatnosti

Korisnici seksualnih usluga koji su se našli na popisu svjedoka uspjeli su izbjeći svjedočenje. Najave obrane da će se u klupi za svjedoke pojaviti “ministri iz Vlade, gradonačelnici, sportaši i brojne poznate osobe” nisu se i neće ostvariti. Otpalo je i preslušavanje tajno snimljenih telefonskih razgovora i pregledavanje fotografija i snimki koje je napravila policijska pratnja zadužena za nadzor osumnjičenih osoba.

Sve je riješeno iza zatvorenih vrata na samo dva sudska ročišta. Na prvom je sudac Darijo Lokas zatvorio suđenje za javnost radi zaštite privatnosti svjedoka i okrivljenika. Na drugom su okrivljenici priznali krivnju.

Nakon toga sporna je ostala samo kazna. Tužiteljstvo je za Perunovića tražilo bezuvjetnu kaznu zatvora, a za S. Sikirić, s obzirom na to da je njena uloga bila manja te da se i sama prostituirala, uvjetnu osudu. Budući da su obje izrečene kazne uvjetne, može se očekivati žalba tužiteljstva na presudu, ali samo u odnosu na kazne. Preostalo je još dovršiti u početku razdvojeni postupak protiv Marike Tomljanović Kiprijanovski (24), optužene da je, nakon što se i sama prostituirala za Perunovića, prešla u iste “poduzetničke” vode podvodeći jednu “manekenku”.

Podvodila ‘manekenku’

Jučerašnjom presudom definitivno je potvrđeno da su seksualne usluge po cijeni od 500 eura naviše pružale i djevojke poznate široj javnosti. Izrijekom se spominju imena Simone Gotovac, Maje Morales, Isabelle Kim Popović, kao i samih optuženica Sare Sikirić i Marike Tomljanović-Kiprijanovski te još nekoliko starleta. Prostitucija se odvijala u prostorijama salona za masažu Perunovićeva kluba, ali i u hotelima, stanovima, na jahtama. Uz Perunovićevo posredovanje, a ponekad i bez njega, djevojke su odlazile na lokacije po željama klijenata. Polovica ili trećina zarade je išla Perunoviću.

Sve se odvijalo na dobrovoljnoj bazi, što su tijekom ispitivanja posvjedočile i određene pružateljice usluga.

- U kolovozu prošle godine Perunović me uputio na jednu jahtu u Split, u marinu kod hotela Lav. Tamo je bila i jedna Aleks, stara oko 25 godina, a došle su i još dvije djevojke. Bile smo tamo dvije noći i jedan dan. Dobila sam 1500 eura, a 500 dala Perunoviću. Nije me tražio konkretan iznos nego je rekao ‘daj mi koliko daš’ - ispričala je istražiteljima jedna “maserka”, koja je radila i u Perunovićevu klubu.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:29