ŠTO JE REKAO U ISPOVIJEDI OD 100 MINUTA

Maček protiv Jarnjaka: Predsjedništvo HDZ-a nije nikad pričalo o novcu. Sve je odlučivao Sanader

 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - “U stranci se pitanje oko novca i načina trošenja novca nikad nije postavljalo budući da je o tome odlučivao isključivo samo jedan čovjek koji se zove Ivo Sanader!”

To je u svojoj ispovijedi od točno 100 minuta konstatirao Ratko Maček, bivši glasnogovornik HDZ-a i Vlade. Maček, koji bi nakon statusa svjedoka, kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, u aferi Fimi-Media zajedno s bivšim glavnim tajnicima HDZ-a Ivanom Jarnjakom i Brankom Vukelićem mogao biti pozvan u USKOK kao osumnjičenik, tako je izravno opovrgnuo tvrdnje Ivana Jarnjaka da je cijelo Predsjedništvo HDZ-a odlučivalo o financijskom poslovanju stranke.

Modna šefica Bianca

- Na sjednicama Predsjedništva nikad nismo raspravljali o novcu. Nikad nije bilo govora o financijskim planovima ili novčanim izdacima, pa čak ni o kupnji najosnovnijih materijalnih potrepština.

Ništa se nije moglo kupiti ako Sanader nije dao dopuštenje. Dakle, u stranci se bez znanja i dozvole Ive Sanadera nije moglo ništa - ustvrdio je Ratko Maček i tako potvrdio riječi Mladena Barišića koji je također naglasio da je baš o svemu odlučivao bivši premijer.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:08