AFERA CRNI FONDOVI

USKOK: Ispitat ćemo sve koji su objavili iskaze! Saznat ćemo tko je odao službenu tajnu

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor rekla je danas kako će se Vlada potruditi saznati što se događa i tko to eventualno daje iskaze koji u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti.

Ona ne vjeruje da je iz USKOK-a iscurila informacija da je pitanje dana kada će protiv HDZ-a biti podignuta optužnica.

Ubrzo se oglasio i USKOK. Na stranicama USKOK-a objavljeno je da će biti pozvane sve osobe koje tvrde da su iz izvora bliskih istrazi dobile preslike dokaznih radnji odnosno saznale sadržaj dokaznih radnji kako bi na taj način prikupili podatke i činjenice potrebne za pokretanje kaznenog postupka.

Kako objavljivanje sadržaja dokaznih radnji šteti probicima istrage posebno kako se objavljivanjem sadržaja dokaznih radnji posredno sprječava dokazivanje, USKOK je u povodu objave cjelokupnih i dijela dokaznih radnji koje se provode tijekom istrage zatražio od policije poduzimanje kriminalističkih istraživanja radi otkrivanja počinitelja, stoji u priopćenju.

U priopćenju se ističe kako se u medijima opetovano objavljuju dijelovi sadržaja dokaznih radnji te faktično cjelokupni iskaz jednog osumnjičenika, pa je USKOK nastavio sa provođenjem izvida kako bi se utvrdilo tko od osoba kojima su ti podaci u postupku dostupni te podatke dao drugim osobama ili medijima i samim time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:01