RADOVI NA INFRASTRUKTURI DIGLI STANOVNIKE RAJSKOG KUTA NA NOGE

Cesta i kanalizacija stigle do kuće ministra. Metar niže ostale septičke jame

U gradskoj upravi tvrde kako je plan asfaltiranja donesen još 2009.

RAJSKI KUT - Posljednjih dana došlo je do nevolja u Rajskom kutu. Za sve je krivo 30-ak metara ceste koja je asfaltirana točno do ulaza u kuću ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića u Ivanić-Gradu. Jednako tako “sasvim slučajno” i kanalizacija je dovedena točno do ministrova doma, dok kuće koje se nalaze tek nekoliko metara dalje i dalje imaju septičke jame.

Ovisno o tome da li se nalaze na novom ili starom asfaltu mještani su za ili protiv ministra.

Jasno, oni s novog dijela ceste tvrde da su postojale rupe baš na tom dijelu ceste, dok oni sa starog dijela tvrde kako je Bošnjaković morao imati svoje prste u tome.

‘Pa to je smiješno’

- Da, možete misliti kako je slučajno cesta asfaltirana točno do ministrove kuće. A gle slučajnosti i kanalizacija isto. Pa to je smiješno, u to ne može nitko povjerovati. Pitate jesmo li se kome obratili? Kome, možda da se obratimo ministru Bošnjakoviću, znate on nam je susjed - ironično je rekao Tomislav Košić koji u rajskom putu živi već 30 godina. I njegov susjed Stjepan Korman dijeli isto mišljenje. Objašnjava kako godinama slušaju samo obećanja koja se nikad nisu realizirala.

- Kanalizacija nam je odavno obećana, ali stigla je do ministrove kuće i tu su radovi stali. A cesta, eto asfalt je stigao tu gdje je. Ma ovo vam je malo mjesto i sve što se radi ovisi o mandatarima. Obično oni sve dobiju, a eto mi koji nismo ni na ovoj ni onoj strani ne dobijemo ništa - kaže Košić i vrati se na posao oko okućnice. No, nisu svi istog mišljenja. Susjed Željko Rajski, inače predsjednik mjesnog odbora Donja poljana kaže kako je uistinu na tom dijelu cesta bila grozna i da je Bošnjakovićeva kuća sasvim slučajno rubna točka gdje je trebalo završiti s asfaltiranjem.

Utjecaj ministra

- Bila je rupa na rupi i logično je bilo da se to popravi. Ovaj drugi dio, gdje je “stari” asfalt je u sasvim dobrom stanju tako da nije bilo potrebe za presvlačenjem - kaže Rajski. Stariji mještanin koji živi na početku ulice, na novom asfaltu, Franjo Kveštak kaže kako mu je drago da imaju novu cestu. Smatra kako ministar ima utjecaja pa da je uredu da dobije cestu.

- Volio bi ja da svi imaju sve novo. Naš ministar je dobar čovjek. Uvijek se lijepo javi. I njegova žena isto. Često se i popričaju s nama. To nam je jako drago jer netko na njegovom mjestu ne bi ni pozdravio - kaže Kveštak.

Sve je prema planu

U asfaltiranju ceste nikakav problem ne vidi Bošnjakovićev susjed Tihomir Maršić koji živi točno preko puta. Smatra da je sve jasno kao dan, jer su prije na cesti bile rupe i bilo je nužno da se cesta popravi.

U gradskoj upravi tvrde kako je plan asfaltiranja donesen još 2009. kada je predviđeno da se do kraja ove godine asfaltira osam cesta.

Pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada Vlatka Berlan Vlahek tvrdi kako je ostatak ceste asfaltiran prije tri godine te kako nije bilo potrebe da se ponovno asfaltira samo zato da ne bi došlo do Bošnjakovićeve kuće.

- Mislim da bi bilo nepotrebno trošiti novac samo da ne bi ispala ovakva situacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:57