ISTRAGA O CRNIM FONDOVIMA

Bivšem premijeru Sanaderu blindirani BMW kupio je HDZ, a ne Robert Ježić?

ZAGREB - Istraga protiv riječkog tajkuna, suvlasnika Diokija i Novog lista Roberta Ježića vrlo bi skoro trebala dati konačan odgovor koliko je doista državna poduzeća stajalo prijateljstvo bivšeg premijera Ive Sanadera s Ježićem, piše Večernji list.

Prema USKOK-ovu zahtjevu za provođenje istrage, HEP je na Sanaderov poticaj isporučivao Diokiju struju ispod cijene, pa je time oštećen za 6,3 milijuna kuna. Spominjalo se još HEP-ovo kreditiranje Diokija sa 15 milijuna kuna.

Obrat u istrazi protiv Roberta Ježića koji bi utjecao i na druge slučajeve mogla bi predstavljati potvrda koju je obrana navodno dobila od BMW-a. Prema njoj blindirani BMW sedmica nije Ježićevo, nego vlasništvo HDZ-a. Riječ je o vozilu koje se vodilo na HDZ, da bi se kasnije tvrdilo kako je taj automobil, i to kao mito, Sanaderu kupio Ježić, a da ga je stranka provela kroz svoje evidencije, piše Večernji list.

Utvrdi li se da je automobil doista HDZ-ov, onda će ovaj detalj dodatno otvoriti pitanje crnih fondova te vođenje poslovnih knjiga u stranci.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:05