MALOLJETNIČKO NASILJE

Prosvjetni inspektor nakon premlaćivanja djevojčica: Škola i pedagoška služba su radile po zakonu

Ravnateljica škole Božena Nikoletić ne želi komentirati incident, a stručno pedagoška služba smatra da je riječ o podijeljenoj krivnji napadačica i napadnutih

METKOVIĆ - U srijedu ujutro Osnovnu školu Stjepana Radića posjetio je viši prosvjetni inspektor, koji je obavio upravni nadzor te se detaljno upoznao sa slučajem premlaćivanja dviju sedmašica na školskom dvorištu . Njih su dok su čekale nastavu u drugoj smijeni pretukle tri šestašice također učenice ove škole.

Za razliku od roditelja pretučenih sedmašica Nikše Kaleba i Jure Pilja, koji smatraju da je stručna pedagoška služba debelo zakazala, viši prosvjetni inspektor, Martin Šimović, nije našao nikakve propuste u radu školski službi.

Posebno je naglasio da nije bilo nikakvih propusta kod obavještavanja roditelja o događaju, jer su svi bili uredno pozvani na telefone ili mobitele.

Osim toga poštovan je i protokol u slučaju nasilja među mladima, održane sjednice razrednih vijeća, obavljeni razgovori sa roditeljima svih aktera.

Djecu treba posebno pratiti i spriječavati nasilje . Djeca ničim izazvana provociraju jedni druge, što se dogodilo i u ovom slučaju, kazao je Šimović.

Inače, ravnateljica škole Božena Nikoletić ne želi komentirati incident a stručno pedagoška služba smatra da je riječ o podijeljenoj krivnji napadačica i napadnutih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:34