BLOKADA ULAZA U TVRTKU

Vladajući se boje očajnih radnika Đakovštine: HDZ zbog prosvjeda otkazao skup u Đakovu

 Vlado Kos/CROPIX

ĐAKOVO - Bivši radnici tvrtke Đakovština nastavljaju s prosvjedima, a novi korak kojeg su u petak poduzeli je blokada ulaska u ulicu koja vodi do njihove bivše tvrtke, u kojoj danas posluje njezin novi vlasnik - Žito.

- Ogorčeni smo svime što se događalo u četvrtak u Zagrebu na sastanku kod ministra Petra Čobankovića koji nam je rekao da nam Vlada neće pomoći i nastavljamo dalje. Danas smo u dva navrata na po sat vremena odlučili blokirati prilaz našoj bivšoj tvrtki kao dodatni oblik prosvjeda, u subotu idemo u prosvjednu šetnju gradom. U međuvremenu ćemo u našem logoru čekati da Vlada napokon progleda i da oni koji su nas doveli u ovu situaciju riješe naše probleme - kazala je koordinatorica prosvjeda Sanja Katić, dodavši da su im potporu došli dati i hrvatski branitelji iz Zagreba.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je pak u četvrtak na Trgovački sud u Osijek poslao dva pravosudna inspektora koji trebaju obaviti nadzor nad pravilnim obavljanjem poslova pravosudne uprave na ovom Sudu, a vezano za Đakovštinu.

Koliko je u Đakovu napeta situacija i bijes prema Vladi i HDZ-u potvrđuje i činjenica da je za četvrtak uvečer najavljeni skup HDZ-a na kojem je ministar gospodarstva Đuro Popijač kanio predstaviti HDZ-ov gospodarski program otkazan.

- Koliko sam ja čula navodno su za sljedeća dva tjedna otkazane sve aktivnosti HDZ-a u Đakovu - kazala nam je Katić.

Podsjetimo, bivši radnici Đakovštine, koja je otišla u stečaj potražuju 26 milijuna kuna na ime neisplaćenih otpremnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:26