TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA HRVATSKU

Bila je bez majke, ljubavi, posla, perspektive...aktivirala je ručnu bombu i raznijela svog oca i sebe

Bez majke, bez ljubavi, bez posla, bez perspektive. Melita Kaučić inteligentna, ali depresivna osječka ekonomistica stara samo 29 godina dugo je zbog toga razmišljala o smrti.

- Želim umrijeti - zapisala je na kraju emotivnog pisma, oproštajne poruke koju je sa sobom u jakni nosila pune dvije godine. A onda je iznenada usred vožnje u stričevoj Opel Corsi prošlog četvrtka oko 10 ujutro najvjerojatnije sama aktivirala ručnu bombu i sa sobom u smrt odvela i oca Slavka.

Misterij iznenadne i nasilne smrti oca i kćeri šokirao je njihovu obitelj i prijatelje, a posebno Slavkovog brata Nenada, koji si ni sam ne može objasniti zašto je došlo do ovako tragičnog kraja .

Otkud im bomba

- Melita se nije mogla pomiriti sa smrću majke. Ona je bitku s karcinomom izgubila prije sedam godina. Melita od tog trenutka nije ista - kaže i pita se otkud im uopće ručna bomba. To dosad nije razjasnila ni policija, a Nenad objašnjava da Slavko nije bio sudionik Domovinskog rata te da u kući nikad nije bilo oružja.

Slavkov brat Nenad kaže kako su ga na dan tragedije posjetili policajci i obavijestili ga da su Slavko i Melita doživjeli prometnu nesreću. To je uistinu bio prvi zaključak policajaca koji su tog četvrtka stigli na livadu na kojoj se zaustavila crvena Opel Corsa. Ubrzo je, međutim, postalo očito da je ovdje riječ o nečemu drugom, puno strašnijem.

Vjetrobransko staklo je popucalo, brisači su bili izokrenuti prema gore, a staklo je popucalo i na suvozačkim vratima. Melita je beživotno ležala za volanom, a Slavko je davao znakove života. Sve je ukazivalo na eksploziju koja je izbila prozore u autu.

Nije bilo vremena

Slavko Kaučić hitno je prebačen kolima Hitne pomoći u KBC Osijek.

Nažalost, nije bilo vremena, preminuo je na putu do bolnice.

- Policajci su mi rekli da su stradali u prometnoj nesreći, a onda sam kasnije s internetskih portala saznao što se dogodilo. Od policije nisam dobio nikakve konkretne informacije, a sve što o tome znam, saznao sam iz novina - kaže Nenad Kaučić, potvrdivši da je večer prije Melita došla u obiteljsku kuću i posudila auto od njega.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 01:23