ISPOVIJEST NESUĐENE ŽRTVE

EKSKLUZIVNO Krešo Čorak i Ana Handžeković: Šokirani smo! Nismo znali da naši prijatelji žele oteti Krešu i uzeti mu SAV NOVAC

Zagreb,310311.Muzej Mimara, aukcija slika mladih umjetnika u organizaciji Zaklade Ivana Hodak, kojom su prikupljeni sredstva za financiranje skolarina studenata prava i ekonomije. Na fotografiji Marijan Hanzekovic, Zvonimir Hodak i Ana Hanzekovic.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubasic / CROPIX

Dan nakon uhićenja otmičara , Krešo Čorak ponovno je bio na policiji, a po izlasku iz Heinzelove, samo za Jutarnji kaže:

- Ne možete ni zamisliti koliko smo sretni da je sve ovo konačno završilo. Ništa drugo osim iznude novca nije im bio motiv, barem tako su mi rekli maloprije u policiji. Od dvadeset ljudi koji su dolazili kod Bernie, ja sam u tom trenutku, kad su razmišljali o otmici, možda bio najmekaniji i najlakša žrtva u toj situaciji, ali to se očito moglo dogoditi bilo kome koga su poznavali - govori Krešo.

Berni me ispitivala

- Najviše me pogodilo kad sam shvatio da sam samo dva dana prije otmice bio kod njih na šišanju, zafrkavali smo se cijelo vrijeme, a kad sam kasnije odvrtio film u glavi, prisjetio sam se da me Bernie tijekom šišanja ispitivala kad idem na put i gdje, kad se vraćam, ali tada tome uopće nisam pridavao nikakvu pažnju jer je to zvučalo kao sasvim bezazlen, normalan razgovor - objašnjava Krešo Čorak koji smatra kako su kao obitelj bili idealna žrtva jer su imućni, a nikad se nisu razmetali okolo.

- Bernie je s Anom bila jako dobra. Strašno je da su samo dva dana prije te otmice njih dvije popile kavu, pričale su kao frendice, a Bernie je cijelo vrijeme sve planirala. Srele su se i srdačno pozdravile dan prije otmice. Ma užas, kakva je to izdaja. Upravo smo saznali da im je bio plan nakon otmice nazvati moju uzrujanu ženu i od nje tražiti novce za otkupninu. Nikakvih drugih saznanja o tijeku istrage još nemamo - kaže Čorak.

Otkriva kako je njega još dodatno šokiralo sudjelovanje u otmici Lea Sljepčevića, kojeg on također poznaje.

- Kako smo strastveni ljubitelji umjetnina , on je bio dostavljač slika koje smo kupovali po zagrebačkim galerijama od Mojce Sudac, čiji je suprug Marinko također naš zajednički obiteljski prijatelj. Leo je bio kod mene u uredu dva puta, isključivo kao dostavljač. Izgledao je kao da ni mrava ne bi zgazio, a kamoli nešto više pa me zato posebno šokiralo i njegovo sudjelovanje u ovoj otmici - govori Krešo Čorak, koji ovim putem želi demantirati i špekulacije koje su se pojavile u medijima kako je Sudarević 1993. od nekog Kreše kupio Porsche, i tvrdi da to nema s njime nikakve veze.

- Niti smo ikad išta jedni drugima prodavali, niti smo od Bernie i Gorana kupovali bilo kakve slike. To je potpuna neistina. Ona je bila samo moja frizerka, a on njezin muž kojeg sam sretao u salonu i bili su nam druželjubivi susjedi. To je sve.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 07:19