IZNENAĐENJE POKRETANJEM ISTRAGE

HDZ: Zašto DORH i USKOK vjeruju ljudima upletenima u kriminal?!

U optužbama koje su iznijeli glavni rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi-Medije Nevenka Jurak i glavna blagajnica HDZ-a Branka Pavošević ima toliko podmetanja i lažnog optuživanja da će se to svakako otkriti na sudu

Premda to nastoje prikriti, visokopozicionirani članovi HDZ-a ipak su zatečeni otvaranjem istrage protiv vlastite stranke . Mnogi ističu kako se samo mjesec dana prije izbora to nije smjelo napraviti.

- To nije primjereno praksi demokratskih zemalja, to je udar na cijelu jednu političku strukturu. Što ako se pokaže da velik dio optužbi koje su sada iznesene ipak ne stoji, tko će onda popraviti štetu koja je nanesena HDZ-u? - upitao je jedan dugogodišnji stranački dužnosnik.

Sve preko računa

Upozorio je da se u predizbornoj kampanji može potrošiti najviše milijun, milijun i po kuna gotovine, i to isključivo za podmirivanje nekih sitnijih troškova. Sve ostalo, tvrdi, mora se plaćati preko računa.

A na to u svakoj kampanji odlazi najveći dio novca. Zbog toga, istaknuo je, nema šansi da se u jednoj kampanji potroši više milijuna gotovine… To je i razlog zašto vjeruje da u optužbama koje su iznijeli glavni rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi-Medije Nevenka Jurak i glavna blagajnica HDZ-a Branka Pavošević ima toliko podmetanja i lažnog optuživanja da će se to svakako otkriti na sudu.

- Valja postaviti pitanje zašto Branka Pavošević novac koji je primala nije stavljala na službeni račun stranke. Zašto je sve što je navodno dobivala pretvarala u crni fond kada je njime mogla raspolagati i preko legalnog računa stranke? Da je tako radila, tada ne bi mogla zadržavati za sebe veće ili manje svote novca, a to poslije prikazati kao da je davala nekome drugome. HDZ je imao godišnji prihod veći od 35 milijuna kuna, tako da je imao sasvim dovoljno novca za normalno funkcioniranje - tvrdi on.

Bogata nagrada

Unutar vladajuće stranke sve se češće postavlja pitanje zašto DORH i USKOK toliko slijepo vjeruju ljudima koji su bili najdublje upleteni u sve kriminalne radnje za koje se sada vode postupci?

- Zar samo zato što oni istražiteljima govore ono što DORH-u i USKOK-u odgovara? Izostavljanje Barišića iz najnovije istrage pokazuje kako su ga istražitelji bogato nagradili za sve što im je ispričao, bez obzira na to je li to istina ili su to puka podmetanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 18:49